Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Meşale Anneler terörü lanetledi: Artık vatan, ' Şehitsiz' sağ olsun!

Meşale Anneler terörü lanetledi: Artık vatan, ' Şehitsiz' sağ olsun!
 

“Meşale Anneler” terörü lanetledi

Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES), kendisinden burs almakta olan öğrenci annelerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığı “ Meşale Anneler Projesi” isimli eğitme destek programı kapsamında, okuma gruplarında bir yılını dolduran Meşale Anneler için düzenlediği “ Katılım Teşekkür Belgesi Dağıtım Töreni’ni; “ Terörü Lanetliyoruz” özel teması ile gerçekleştirdi.

Kaymakam Erdoğan’ın eşi Ayten Hanım da katıldı

Anadolu Hisarı Öğretmenler Evi’nde gerçekleşen kahvaltı programına Beykoz’un yeni Kaymakamı Süleyman Erdoğan’ın eşi Ayten Erdoğan, BEDES üyeleri, Meşale Anneler ve davetli misafirler katıldı.

Hepsi siyah kıyafetler giydi

BEDES Başkanı Gülay Demirel, tören öncesinde yaptığı basın açıklamasında, gerçekleştirdikleri bu tür kutlama organizasyonlarının normalde canlı müzik eşliğinde ve daha eğlenceli bir şekilde geçtiğini; ancak yaşanan terör olayları nedeniyle, şehit annelerinin yanında olduklarını göstermek amacıyla, bu sefer müziksiz bir kutlama yapacaklarını belirtti. Demirel, terörü lanetlemek ve insanların dikkatini çekmek üzere de siyah kıyafetler giydikleri açıklamasını yaptı.

Dikkatli olmak gerekiyor!

Açıklamasında, halkı kışkırtmak ve ülke çocuklarını bölmek isteyenlerin çabalarının arttığı bir döneme girildiğine işaret eden Gülay Demirel;             “ Dikkatli olmak gerekiyor. Bu oyunlara gelmememiz için anneleri bilgilendirerek, onları yönlendirmek lâzım. Biz de terör ve şehirlerimiz konusunu bu nedenle gündemde tutmaya çalışıyoruz” dedi.  

Grup liderleri tarafından takdim edildi

Program; Ayşe Tunalı, Şaziye Müdok, Songül Nam, Ayşe Atalayman, Semra Keskin, Ufuk Seher ve Sema Evin, Günet Eroğlu, Tülin Ergün ve Keriman Öztürk’ten oluşan Meşale Anneler grup liderleri tarafından okuma programlarında bir yılını tamamlayan Meşale Anneler’e teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile başladı.  

Artık kitap okumak için boş vakit yaratıyorlar!

Her grup adına bir Meşale Anne’nin söz alarak, BEDES okuma grupları ile ilgi duygu ve düşüncelerini paylaştığı programda, anneler; “ Kitap okuyor olmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ve artık kitap okumak için boş zamanlarının olmasını beklemediklerini; tam tersine bu boş zamanı özellikle yaratmaya çalıştıklarını” ifade ettiler.

Gülin Erdeniz: Kendiniz ile gurur duymalısınız!

Halihazırdaki dokuz okuma grubunun, liderlerinin elinden sertifika almalarının ardından ise Meşale Anneler Proje Başkanı Gülin Erdeniz söz aldı. Erdeniz, yaptığı konuşmada, “ Sosyal sorumluluk bilinci ile Meşale Anneler’e liderlik yapmalarından ötürü” grup liderine teşekkür etti ve söz konusu projelerinin iki yıl önce hayata geçirildiğini hatırlattı.

Gülin Erdeniz, Meşale Anneler Projesi’nin amacını ise şu sözler ile açıkladı: “ Amacımız, kadınlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, onları sosyal hayata teşvik etmek; dik durmalarını, güvenli ve ülkemiz için duyarlı olmalarını sağlamak.”

Proje Başkanı Erdeniz; konuşmasının sonunda Meşale Anneler’e şu sözler ile seslendi: “ Topluma örnek teşkil ediyorsunuz; kendiniz ile gurur duymalısınız!”

Gülay Demirel: Onlar ölüyorlar, yoklar aramızda

Gülin Erdeniz’in ardından söz alan BEDES Başkanı Gülay Demirel de misafirlerini selamlayarak başladığı konuşmasında, bu seferki bir araya gelişlerini  “ Buruk bir beraberlik” olarak niteledi. Demirel, şunları söyledi: “ Bugün bu kutlamada hiçbirimizin içinden gülmek, oynamak gelmiyor çünkü hepimizin endişeleri var. Hepimizin içinde zamanı geldiğinde konuşacağımız şeyler var ama biz sabırla bekliyoruz. Artık hu şehitler analarımızın yüreğini, dolayısıyla bizim yüreğimizi kanatmasın istiyoruz. Çok emek vererek, hayatımızı vererek yetiştirdiğimiz fidanlarımız, çocuklarımız gözlerimizin önünde gidiyorlar.”

Vatan, şehitsiz sağ olsun!

‘Şehitler ölmez; vatan sağ olsun!’ diyoruz ama onlar ölüyorlar; yoklar aramızda. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Artık bu söylemler ile bir yere gidemiyoruz. Biz nereye gidiyoruz, bunu sorgulamalıyız ve bunun için de sesimizi duyurabilmeliyiz. Biz, artık şehit istemiyoruz. Vatan, şehitsiz sağ olsun.”

Türk kadını elini yeterince taşın altına koymadığı için…

“ Biz bugün bunları yaşıyorsak, Türk kadınının yeterince elini taşın altına koymamasından; Türk kadınının, Cumhuriyet kadınının kendini geri çekmesinden ve olaylara uzak durmasından kaynaklandığına inanıyorum. Bize ‘ Dış mihraklar’ diyorlar. Ama neden hep bizim gibi ülkelerde bu oluyor? Çünkü bencil davranıyoruz; herkes kendi çocuğunu düşünüyor. Dedikodu yapacağımıza, toplumsal olarak yapabileceğimiz çalışmalara bakmak ve ‘ Nerede, ne oluyor, ben ne katkı sağlayabilirim?’ diyebilmemiz gerekir.”

Kendimizi önemli zannetmeyelim!

“ Kitap okuyoruz diye, bir üniversiteyi bitirdik diye, bir şirkette genel müdür olarak çalışıyoruz diye kendimizi çok önemli hissetmeyelim. Biz ne zaman nemli oluruz? Ne olursak olalım, kendi çıkarlarımızı, kendi faydamızı toplum çıkarlarının arkasına attığımız zaman.”

Ayten Erdoğan: Sözün bittiği yer

Gülay Demirel’in ardından söz alan Kaymakam Süleyman Erdoğan’ın eşi Ayten Erdoğan ise,  Demirel’in konuşmasına atfen; “ Sözün bitiği yer” tanımlamasında bulundu ve “ Artık şehitlerimiz olmasın diyorum. Annelerimizin yürekleri yanmasın” dedi.

Erdoğan,   kitap okumanın önemine değindiği konuşmasının sonunda ise BEDES’in çalışmalarının her zaman arkasında olacağını da belirtti.

Sanatçı Ayşe Tunalı’nın eleştirisi

Programın son konuşmasını ise Türk Sanat Müziği sanatçısı Ayşe Tunalı yaptı. Konuşmasında ünlü sanatçı Neşet Ertaş’ın ölümüne değinen Tunalı, yıllarca yoksulluk içinde yaşayan ünlü sanatçının cenazesine tüm devlet erkânının katılma sebebi ile ilgili olarak şu yorumda bulundu: “ Neden bütün devlet erkânı oradaydı? O gün şehit düşen yedi tane evladımızın üzerini örtmek için; dikkati sadece oraya çekmek için.”

Program İstiklal Marşı ile sona erdi

Kutlama programı, şehitler için yapılan saygı duruşu ve ardından Türk Sanat Müziği’nin ünlü ismi Ayşe Tunalı’nın şefliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..