Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

MESİAD VE Çukurova SİFED Başkanı Akkurt, Mersin 2013'ü değerlendirdi

Mersin sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Akkurt ,

Başkan Ahmet Akkurt.

Akdeniz Oyunları’yla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tüm dünyada oyunlara ev sahipliği yapan kentler organizasyon sonunda marka değerini artırırken, Mersin dinamiklerinin eleştirileri kentin başarısını gölgeliyor” dedi.

KENTİN İMAJI VE GELECEĞİNE ZARAR VERMEYELİM

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, Akdeniz Oyunları’nı değerlendirdiği açıklamasında, uluslararası organizasyonların kentin marka değerini yükselttiğini fakat Mersin’den yapılan olumsuz açıklamaların etkisiyle ulusal ve uluslararası alanda oyunların başarısına gölge düşürülmeye çalışıldığını belirterek; “Kentin imajına ve geleceğine zarar veriliyor” diye konuştu.

MARKA KENT HEDEFİNE ODAKLANALIM

Hükümetin, Anadolu’da ekonomik ve sosyal potansiyel taşıyan kentlerin marka kent haline gelmesi için çalışma başlattığını, bu amaçla uluslararası organizasyonların bu kentlerde düzenlendiğini kaydeden Başkan Akkurt; “Anadolu’nun önde gelen kentleri, hükümetin desteği ile uluslararası spor organizasyonlarına evsahipliği yapıyor. Böylece marka kent algısı oluşturuluyor. İzmir, Erzurum, Trabzon bunu başardı. Tecrübe kazanıp, önemli mesafeler kat etti. Tüm dünyaya bu kentlerin neler başarabileceği gösterildi. Bugün İzmir’in EXPO çalışmalarında, Üniversite Oyunları’nın tecrübesi var, Akdeniz Oyunları’nın tecrübesi var. Keza Erzurum ve Trabzon aynı şekilde yollarına devam ediyor.

“Mersin hepimizin, Mersinin başarısı hepimizin başarısı, tüm uluslar arası organizasyon kurulları ve ilimize gelen ülkeler bizden övgüyle bahsederken, Olimpiyatlardan sonraki en büyük organizasyon olan Akdeniz Oyunlarını başarıyla tamamlamışken bunu başarısızlık gibi gösterme çabaları kime ne kazandıracak. Öyle olmuş, böyle olmuşları bırakalım biz sadece Mersinin imajına odaklanalım.

Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir ile İlçe Belediye Başkanlarımız, Üniversitelerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile tüm Kurum Müdürlüklerimiz ve Mersin Halkı bir araya gelerek çok geniş kapsamlı bir şenlik düzenleyip bu büyük Organizasyonu hep beraber başardık diye kutlayalım ve bunu tüm dünyaya gösterelim. Bu Mersin markası için Mersinlilik takım ruhunun pekişmesi için çok önemli” dedi.

BAŞARIYI MERSİNLİLER OLARAK KUTLAMA ZAMANI

Yıllardır tüm Türkiye’ye Mersin’in imajını olumsuz etkileyen olaylar servis edildi. Bu olumsuz imajın yıkılması için Akdeniz Oyunları çok büyük bir şansken, şimdi de iktidar muhalefet çatışmasıyla bu fırsat gölgelenmeye çalışıldı. Bu başarı tüm siyasetçilerimizle birlikte sahiplenilmeli güçlü bir Mersin imajı verilmeliydi. Bizler ev sahibiyiz, burada Mersin söz konusu, Mersinin başarısı söz konusu, böyle uluslararası organizasyonlarda her şey bir tarafa bırakılıp Mersin için çalışılmalı, ortada Gezi olaylarının yurt dışındaki yayınlarla bıraktığı kötü imaj varken, ülkelerin bundan dolayı sporcu ve seyircisi az katılmışken, bunu Mersin’e kimse mal etmemeli. Hatta, oyunların başlamasına bir kaç hafta kala tesislerin yetişmeyeceğine, organizasyonun başarısız geçeceğine dair dedikodular yapılmasının motivasyonu bozacağı ve Mersin’e zarar vereceğinin bilinmesine rağmen neden bu şekilde davranıldığının iyi sorgulanması lazım. Böylesi bir organizasyonda Büyükşehir Belediye Başkanının ev sahibi gibi kritik görevi olduğu herkes tarafından kabul edilirken, başkan yok sayıldı davet edilmedi diye olumsuz görüşler bildiriliyor. Ev sahibinin, davet edilip edilmemesi söz konusu bile olamaz. Kaldı ki, Büyükşehir Belediye Başkanımız Organizasyonun tam içindeydi ve bunu defalarca sözlü, basınla ve bilbordlarla yayınladı. Mersin’e yapılan bu yatırımlar için siyasi düşünülseydi, Büyükşehir Belediyesinin Muhalefet Partisinde olduğunu bile bile Başbakanımız oyunlar için neden Mersin’e kefil olsun? Neden bu kadar yatırım yapılsın? Burada, Mersin ve ülke menfaati düşünüldüğü ortada. Organizasyondaki her kurum üzerine düşen görevi başarıyla yaptı.

Ortada büyük bir başarı var. Türkiye bunu başardı, Mersin bunu başardı. Bu başarıda emeği geçen başta Başbakanımız, Devletimiz, ilgili tüm bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, valiliğimiz, büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, üniversitelerimiz, ilgili tüm kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, koordinatörlüğümüz, gönüllü gençlerimiz, Mersin halkımız ve aldıkları madalyalarla bizleri gururlandıran tüm sporcularımız ile basınımıza ve emeği geçen herkese MESİAD olarak teşekkürü bir borç biliriz. Şimdi bu uluslar arası önemli başarıyı Mersinliler olarak kutlama zamanı” dedi.

TESİSLERE SAHİP ÇIKALIM

Başkan Akkurt,“18 ay gibi kısa sürede yapılan bu muhteşem tesisler, zamanla yarışılarak yapıldı.

Akdeniz Oyunları Organizasyonu tesisleri çok beğendiklerini, organizasyonun istekleri doğrultusunda ve projesine uygun olarak yapıldığını ve bu kadar kısa sürede tamamlanmasını övgüyle takdir ettiklerini herkesin bildiği gibi beyan ettiler. Elimizde iki tesis var ki bunların Türkiye’de bir eşi yok, bunlardan biri kapalı tenis kortu, diğeri atış poligonu, bu poligonun Avrupa’da bile bir benzeri yok.

Bu şu demektir Türkiye’de yapılacak böyle bir organizasyon direk Mersin’e gelecektir. Biz şimdi Mersinliler olarak elimizdeki tesisleri nasıl en iyi şekilde değerlendiririz, çocuklarımız ve gençlerimizin nasıl bu tesislerden kesintisiz faydalanmalarını sağlarız. Mersin’e bundan sonra nasıl bu tür organizasyonları getirtebiliriz, bunun için neler yapmalıyız zaman geçirmeden buna odaklanmalıyız.

Biz Mersinliler olarak tesislerimize sahip çıkalım, aksi takdirde daha önce elimizde var olan ancak sportif amaçlı yeterince değerlendiremediğimiz tesislerin durumuna düşürürüz. Eğer bu tesisleri olduğu gibi bırakır, yurt dışı organizasyonlar yapalım diye beklersek yanılgıya düşeriz. Gelecek sporcu ve turistler için gerekli olan ve bu tesisleri tamamlayacak olan butik otellerdir, eğlence yerleridir, görsel olarak çevre düzenlemeleridir, tarihi ve ören yerlerinin restore edilmesidir, tarihi balık pazarının bir pasaja dönüştürülmesidir, Limana en yakın yerleşim yeri olan Çamlıbel’in çok amaçlı işlevsellik merkezi haline getirilmesidir ve buna kapsamlı çalışmalarla daha birçok şey eklenebilir.

Gelen sporcuya ve turistlere bu hizmetleri vermezsen onu sadece müsabakaya oradan kaldığı yere götürürsen Mersin Esnafı bundan yararlanamaz, gelenleri de memnun edemez, ilimizin reklamını ve imajını iyi veremez marka şehir olamayız. Yapılacak imar planlamalarında bunların mutlaka düşünülmesi gereklidir” dedi.

MESİAD OLARAK TESİSLERİN GELECEĞİNİ İRDELİYORUZ

Kent dinamikleri tarafından Akdeniz Oyunları’nın misyonunun anlaşılmamasının üzücü olduğunu belirten Ahmet Akkurt; “Bütün dünyada oyunlardan sonraki en öncelikli konu, tesislerin atıl kalmaması için neler yapılacağının kent tarafından sorgulanmasıdır. Kentte yaşayanların, çocuklarımızın, gençlerimizin bu tesislerden nasıl yararlanacağı konusunda tartışmalar yapılır.

Tesislerin kapısına kilit vurmamak için kent dinamikleri ile yetkililer arasında toplantılar yapılır.

Nitekim, Gençlik ve Spor Bakanımız tekliflere açık, Valimiz tüm tekliflere açık, İl Gençlik ve Spor Müdürümüz görüşmeye hazır, Akdeniz Oyunları Komitesi görüşmeye hazır. Spor yapma imkanı bulamayan birçok gencimizin bu imkana kavuşma şansı varken, Mersinin uluslararası sportif organizasyonlar düzenlemesi şansı varken, yapıcı eleştiriyle çözüme katkı sağlamak varken, neden sadece olumsuz eleştiriyoruz, eleştirmek mi, çözüm üretmek mi? Sayın Valimizin himayesinde bu konuyla ilgili MESİAD olarak toplantılar düzenlemeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Ahmet Metin Türkoğlu

turkogluvatan.com

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..