Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Mesut Özil olmak

Mesut Özil olmak
 

Mesut Özil; O bir dünya vatandaşı


Mesut Özil ile gurur duymak

Mesut Özil Karadeniz kökenli bir ailenin Almanya da doğmuş büyümüş, kendisine altyapı eğitimi, hayat görüşü, ekmek parası veren ülkenin milli takımını tercih etmiş genç bir çocuk. Belki de kariyer anlamında en kariyerli Türk ırkından olan futbolcu olacak. 2010 dünya kupasında sergilediği performans tüm Türkler gibi benim de göğsümü kabarttı. Hatta sadece Mesut değil, Eren Derdiyok, Hakan Yakın, Gökhan İnler oynadıkları oyunlar ile ve Serdar Taşçı da Alman milli takımı kadrosunda bulunması sebebi ile hepimizin gurur kaynağı oldular.

Mehmet Aurelio için “milli takımda zencü, devşürme istemeyrük, biz sadece zencüleri harem ağasıyken seveyrük” diyen Türk futbol duayenleri gerçekten de Türkün gücünü bu oyuncular ile gördüler. Mesut’u överken Marco geldimi acaba akıllarına? İkiyüzlülüklerinden utanmışlarmıdır? Sanmıyorum. Her neyse….. Bir ülkeyi temsil etmek sadece genetik kodunda o ülkenin genelinin özelliklerini taşımaktır diyen zır cahiller, globalleşmenin ve sadece insan olmanın ne demek olduğunu beklide hatırlamışlardır bu çocuklardan sonra. Kazım Richards için zencüde olsa anası Türk o bizim evladımız diyenler Marco’yu nasılda tukaka etmişlerdi 2 yıl önce hatırlıyor musunuz?

Konuyu biraz dağıtalım dersek Kürt meselesi de aynı böyle bir şey işte, Kürt tarafından da Türk meselesi böyle. Benim kanımdan olmayan benden değildir.” İnsan olması sadece şans benim gözümde it kadar değeri yok” yaklaşımı bu topraklarda yaşayanların maalesef yüzlerce yıllık düşüncesi. 600 yıl imparatorluk yönetip şehr-i Osman-i yi sadece Byzantiumdan bozma Konstantinina Polis’in İstanbul’u sananların torunlarının zihniyeti işte bu.

Konu futbol dersek; Baoteng kardeşleri izleyen var mı? Biri Almanya adına diğeri Gana adına oynuyor. Fransız, İngiliz, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda takımlarının yarısından çoğu siyah tenli. Bu oyuncular için “o kültürde büyümüşler oynamaları normal” diyenler, emperyalizm destekçisi mi? sömürgeciliğin legal olduğunu mu düşünüyorlar? Artık tüm insanlığın, öncelikle de Mavi ve Pembe kafa kağıdı taşıyan yurdum insanı şunu görmeli ki insanlık birleşti, globalleşen dünya yıllardır yönetenlerin korktuğu tek olmaya doğru gidiyor. Avusturya işçi marşındaki gibi “YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM” diye bağırıyor. Mesut Özil ile gurur duymamız gereken bence ana nokta bu “DÜNYA VATANDAŞI” olmayı bu zihniyete belki de o öğretecek. Tabiki anlayana;

Teşekkürler MESUT ÖZİL...

 
Toplam blog
: 4
: 925
Kayıt tarihi
: 25.05.10
 
 

Çevre mühendisiyim fakat uluslararası bir firmada satış temsilcisi olarak çalışıyorum. Futbol ve Bas..