Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Mevlid Kandili ve Sevgililer günü…

Mevlid Kandili ve Sevgililer günü…
 

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.. 

Bu gün 14 – 2 – 2011 saat 15.20. Bu yazıyı şu an kaleme almadan önce MB dahil diğer sitelerin bir kısmını dolaştım. Hemen her sitede sevgililer günü kutlamaları baş haber durumundadır. Üyesi olduğum sitelerden sadece birinden bir kandil tebriği aldım. 

Neden bu böyle oldu. Milliyet Blog'da tanıdığım ve din bağlılığını bildiğim birçok kişi bile iki satır bir kandil tebriği yazmamış. 

Bu gün Hazreti Muhammedin doğum günü. Allah, kulları yanlış yollara girdikçe çeşitli yollarla onları uyarır. Bu uyarılar, hatta cezalar da fayda etmediğinde tebliğ edici gönderir. İşte Hz. Muhammet yollanan son tebliğ edicidir. O yüzden onun doğumu bütün insanlık alemi için bir müjde bir ışık olmuştur. Sanırım TRT mevlit yayınlayacaktır ama esas olan insanların kişisel olarak bu sevinci içlerinde duyup birbirlerini kutlamalarıdır. Ama maalesef kişilerden, özellikle sürekli dini yazılar yazan dostlardan böyle bir davranış yok. 

Hicri takvim, miladi takvimden çok sonra oluşturulmuş ve bir yılın süresi on gün kısa tutulmuştur. Bu husus kesinlikle bilgi eksikliğinden kaynaklanmış değildir. İslam’ın zaman ötesi bir din olduğu ve yılın belirli günlerine belirli etkinliklerin konulmasını ve o günlerin kutsallaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Bu itibarla biz Müslümanlar, dini bayramlarımızı, kandillerimizi, her yıl on gün erken kutlayarak bu mutlu günlerin zaman içersinde yılın bütün günlerine yayılmasını temin etmeye çalışırız. Bu takvimle bize verilen görev o dur. 

Din bezirgânlarının işlerine gelmeyen bazı günleri kamufle etme veya okyanus ötesi birilerinin doğum gününü kutsama gayreti adına kutlu doğum haftaları icat edip içine peygamberimizi koyma cinlikleri gerçek Müslümanların dikkatinden kaçmamaktadır. Biz tarih boyu olduğu gibi peygamberimizin doğum gününü her yıl on gün öne gelecek şekilde (ait olduğu takvime göre) yılın her günü kutlama mutluluğunu yaşayacağız. 

Bu yıl ne tesadüftür ki, bir Hıristiyan papazın öncülük ettiği sevgililer günü ile bu mutlu gün çakıştı. Buradan çıkaracağımız dersler olduğuna inanıyorum. Hatırlarsak özünde sevgililer günü, iki insanın aşkını başkalarının baskısı dışında oluşturma gayretlerine bir yol açtığı için özgürlükçüdür. Erkek ile kadını – İki sevgili – Olarak görüp eşitlikçi bir davranışın öncülüğünü yapmıştır. Bizim dinimiz de aynı şeyleri istemez mi? O zaman mesele yok. Sevgililer gününüz de kutlu olsun. 

İzmir 2011-02-14 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..