Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Meyve-Sebze Cümbüşü

Meyve-Sebze Cümbüşü
 

Sıcakların  “ Ben geliyorum. “ demeye başlamadan direk geldiği şu günlerde (Arada bir serinlesek de ) ilgimiz direk içeceklere kayıyor. Ferahlama düşüncesiyle yaz günlerinin vazgeçilmezi olan bu içecekler arasında da seçici olmamız gerektiğini sizler çok iyi biliyorsunuz. Gıda piyasası eskisi gibi değil, çeşit çok fazla.  Peki tercihlerimizi neye göre yapmalıyız? Klişe sözleri sevmediğim için hiç böyle cümleler kurmam. Tek isteğim bilinçle hareket eden bir tüketici topluluğu. İçecek denildiği zaman ilgimi her zaman çeken tek bir şey var ki, o da meyve-sebze karışımları.

Bizler bir günün nasıl geçtiğini anlayamayan nesiliz. “Ne zaman uyandık da ne zaman gün bitti? “ cümleleri sizlere de hiç yabancı gelmiyordur. Çalışıyorsan koştur gitsin, öğrenciysen daha da bir emek harcıyorsun. Evdeysen de yoruluyorsun arkadaş, tüm işler senin sırtında.  İşte bu yoğunlukta bir de beslenmemiz gerektiği gerçeğini unutmamamız gerekiyor.  Bir yerden ferahlaman gerekiyor ama nasıl? Ben meyve-sebze çokça severim. Ama belki çocuğun sevmiyor?İşte o zaman şu  meyve – sebze sularının güzelliği ortaya çıkıyor. Bu konuda dikkatimi çeken ürünlerde 4 çeşite rastladım. Detox kırmızı olarak adlandırılan üründe, elma , kırmızı pancar, siyah havuç, üzüm, rooibos çayı, yeşilçay bulunuyor. Yeşil olarak adlandırılan çeşidinde, elma, armut, ıspanak,salatalık, limon çiçeği var. Vitaminli karışık meyve ismindeki çeşitte, ahududu,nar, frenk üzümü,yaban mersini böğürtlen ile B vitaminleri açısından zenginleştirilmiş bir ürün bulunurken, yeşilinde ise portakal, armut, kivi, elma, misket limonuna sahip bir içerik var. Karşımıza şeker ilavesiz olarak ve 330 ml ambalajlarda karşımıza çıkan bu ürün çeşidine göre 158- 162 kalori aralığında.

Sonuç: Meyve –sebze cümbüşü.

Her meyve benim için ayrı ayrı değerliyken, hepsinin bir arada olması müthiş. “ Direk yerim kızım ne uğraşayım, suyuna gerek kalmaz. “ cümlesi en başta anlattığım gibi bizlere çok uymuyor, iş ortamında ya da toplu taşıma araçlarının içinde ağaçlar yetişmiyor, dalından bulsak hart diye yeriz biz de. O yüzden böyle geliştirilen ürünler bizim için değerli. Ve küçük bir rica, çeşitlerimiz artsa ne güzel olur değil mi? Oldukça emek gerektiren bu üretim için üreticiye okurlarım ve tüketiciler adına bir teşekkür de benden!

Sağlıkla Kalın!

Not:  “ Zinde” kalmak söz konusu. "

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..