Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

Mezitli İlçe Belediyesi Mayıs ayı toplantısı renkli geçti

Mezitli İlçe  Belediyesi Mayıs ayı toplantısı renkli geçti
 

Mersin'in yeni İlçe Belediyelerinden Mezitli'de Mayıs ayı meclis tpolantısı birlik ve beraberlik içe


Mersin'in yeni İlçe Belediyelerinden , Mezitli Nelediyesi'nde Mayıs ayı Meclis toplantısı birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildi.İşte haberi:
Mezitli Belediyesi 2009 yılı Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis; Mezitli Belediyesi Meclis Birinci Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu’nun Başkanlığında toplandı. Mezitli Belediyesi birinci dönem üçüncü toplantısında on gündem maddesi görüşüldü.

Mezitli Belediyesi Nikah salonunda gerçekleşen Meclis toplantısı yoklamaların ardından başladı. Meclis birinci Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu başkanlığında toplanan Mezitli Belediye Meclisin de görüşülen ilk gündem maddesi 2008 Mali Yılı Bütçe kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının görüşülmesiydi. Bu gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Mezitli Belediyesi Mayıs ayı ilk meclisinin ikinci gündem maddesi ise Garanti Bankası maaş hesabının haczedilemeyeceği ile ilgili teklifin görüşülmesi oldu.

Meclis Başkan vekili Kemal Sığırcıkoğlu gündem maddesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Sığırcıkoğlu açıklamasında; 5393 sayılı yasanın 15. maddenin son fıkrasında belediyenin mal ve alacaklarının yasal olarak haczedilemeyeceğinden dolayı meclis gündemine alınmasının bir anlamı olmadığından gündem maddesinin geri çekilmesini önerdi ve önerisi oy birliğiyle kabul gördü.

Üçüncü gündem maddesi ise Mezitli Kaymakamlığı’nın Mahalle isim değişikliği ile ilgili teklifinin görüşülmesiydi. Kaymakamlığın bu konuda ki talebi İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

Meclis Oturumunun 4. gündem maddesi ise plan tadilatı teklifinin görüşülmesi (16-I-IV-30L II d Pafta 66 ada I parsel) ile ilgiliydi. Bu gündem maddesi de imar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Satış komisyonu üyesi seçimi ile ilgili teklifin görüşülmesini konu alan beşinci gündem maddesi oy birliğiyle Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ın yetkisinde olmasına karar verildi

Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısının 6. gündem maddesi, Çukurova Belediyeler Birliğine Birlik Meclis Üyesi seçimi ile ilgiliydi. Bu teklif Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’a yetki verilmesi yönünde oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.

Haziran ayı Meclis toplantı günü ve saatinin belirlenmesi ile ilgili gündem maddesi ek gündem maddelerinin görüşülmesinden sonraya ertelendi. Daha sonra bu gündem maddesi 1 Haziran 2009 Pazartesi günü saat 10.00’da yapılmasına ilişkin oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Mezitli Belediyesi Mayıs ayı ilk meclis toplantısı ek gündem maddeleriyle devam etti.

İlk iki ek gündem maddesi; Yeşil Sahil Sulama Birliği ve Akdeniz Sulama Birliği Meclis Üyesi seçimi sonucunda kazanan Asil ve Yedek Üyelerin, Birlik tüzüğünün 15. Maddesi gereğince onaylanmasıydı. Mezitli Belediyesi Meclis Birinci Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu’nun Başkanlığın da oylanan ilk iki ek gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Nikah Salonun da yapılan Mayıs ayı ilk oturumunun ek gündem maddelerinin üçüncüsü Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi MHP Gurup Başkanı İsmail İnam’dan geldi. İsmail İnam’ın teklifi 2004-2009 başta olmak üzere tüm dönemler için inşaat ruhsatının, imar yoğunluğunun, inşaat toplam alanının, projelerin, genel iskanın uygun olarak verilip verilmediğinin kontrol edilmesi ve tespit edilen hataların sorumluları hakkında Adli ve İdari işlemlerin yapılması için kanunun belediye yetkili birimleri ve organlarınca incelenmesi, inceleme sonucuna göre işlem yapılması ile ilgiliydi.

Teklif, görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..