Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '09

 
Kategori
Turizm
 

Mersin valisi Aksoy''Mavi bayrak sayımız 7 oldu''dedi.

Mersin valisi Aksoy''Mavi bayrak sayımız 7 oldu''dedi.
 

Mersin Valisi Aksoy,Mersin Turizmi önemli mesafeler kaydetti dedi...


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin’in 321 km.lik kıyı bandının yanı sıra, ikliminden kaynaklı uzun deniz sezonu nedeniyle kitle turizmine en uygun bölgeler arasında yer aldığını söyledi.

Vali Aksoy, İlimiz sınırları içerisinde bulunan kıyıların uluslararası standartlara kavuşturulabilmesi, elde edilecek sonuçlarla turizm potansiyelimizin arttırılması amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda, Mavi Bayraklı tesis sayılarında önceki yıllara göre artış sağlandığını söyledi.

Aksoy, bu kapsamda,

2006 yılında, 1 (Anemurion Oteli),

2007 yılında , 3 (Anemurion, Altınorfoz Oteli, Pine Park Holiday Club)

2008 yılında, 6 (Anemurion, Altınorfoz Oteli, Pine Park Holiday Club, Olbios Oteli, İntermot Boğsak Motel, Mediterranean Oteli)

    yılında ise 7 (Anemurion, Altınorfoz Oteli, Pine Park Holiday Club, Olbios Oteli, İntermot Boğsak Motel, Mediterranean Oteli, Kızkalesi Halk Plajı) tesise mavi bayrak verildiğini söyledi.

Vali Aksoy konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Çevre koruma kriterlerine uygunluğunu gösteren, bir yıl süre ile verilen ve her yıl ilk müracaatmış gibi değerlendirilen plaj ve marinaların, önce ulusal ve daha sonra da “Uluslararası Jüri” tarafından incelendiği, ‘Mavi Bayrak’ta 2009 yılına ilişkin liste İstanbul Taksim’de Madison Otel’de düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Türkiye’de ‘Mavi Bayrak’lı plaj ve marina sayısının 300’e çıktığı bildirildi.

TÜRÇEV’in açıklamasına göre, Türkiye’den toplam 286 plaj ve 14 marina Mavi Bayrak almaya hak kazanırken, Türkiye dünya sıralamasında Mavi Bayrak sayısı yüzde 10 artış kaydetmesine rağmen bir sıra gerileyerek Fransa’nın ardından 4. sırada yer aldı.

Mavi Bayrak’ın öncelikle kıyılarda olmak üzere sektörde sürdürülebilir turizmin bir anahtarı haline geldiğine dikkat çekildi.

Mavi Bayrak Programı kapsamında plajların düzenli kontrolü sağlanırken, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 15 gün ara ile deniz suyu analizleri, katı atıkların geri dönüşümü uygulaması ve düzenli çöp depolama alanlarına taşınması ile cankurtaran, güvenli yüzme alanı, engellilere olanak sağlaması, çevre bilinçlendirme etkinlikleri, plajlar için 27, marinalar için 22 kriterden en önemlilerini oluşturmaktadır.

Mavi Bayrak için turistik tesislerden gelen taleplerin sürekli arttığı, bu durumun, turizm sektörünün krizden diğer sektörlere oranla daha az etkilendiğinin ve iyimser beklentilerinin daha fazla olduğunun da bir göstergesidir. Turizm ve çevre bilinci oluşturulması açısından, Mavi Bayrak konusunda belediyelerin duyarlılığının daha da arttırılması gerekmektedir.”

Vali Aksoy, gerekli standartları taşıyan, nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan "Mavi Bayrak"ın, İlimizde sayısını artırmak için gerekli çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..