Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

MHP, hayvan severler ile buluştu!

MHP, hayvan severler ile buluştu!
 

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı, Beykoz ormanlarındaki sokak köpeklerini yaz-kış, bayram-seyran demeden doyuran Göksulu Hayvan Severler Grubu’na bir tanışma ve destek ziyareti gerçekleştirdi.

Destek için davetiye satın aldı

Sokak köpeklerini doyurmak için kuru mama ve artık yiyecekler satın alan ve yaralanma veya hastalık durumlarında bu hayvanları veterinerlere taşıyan Göksu Evleri Hayvan Severleri, artan maddi ihtiyaçlarını karşılamak üzere davetiye satışlı bir akşam yemeği düzenledi. Elde edilecek gelir ile birikmiş kuru mama ve özel veteriner borçlarını kapatmayı planlayan hayvan severlere bir destek de Milliyetçi Hareket Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı’ndan geldi.

Semra Tecimen, Serpil Usta ve Nur Evrenos’un ev sahipliğindeki hayvan dostlarını Göksu Evleri’ndeki bir kafede ziyaret eden Ali Emanet başkanlığındaki MHP İlçe yönetimi, tertiplenen özel davete mutad toplantıları nedeniyle katılamayacak olmalarına rağmen, gönüllü kadınları desteklemek üzere davetiye satın aldı.

Ali Emanet: Kadınlar dünyaya daha sevgi ile yaklaşıyor

Ali Emanet, kendisine “ Altı gönüllü kadından oluşan Göksu Evleri Hayvan Severler Grubu’nun okullardan topladıkları yiyecek artıkları ve satın aldıkları kuru mamalar ile haftanın üç günü Beykoz ormanlarında köpek beslediği” bilgisini aktaran Grup Başkanı Semra Tecimen’e, özveri ve yeri geldiğinde de erkek gücü isteyen bu zorlu işin özellikle kadınlar tarafından yapılıyor olmasının sebebi ile ilgili olarak, “ Hanımlar dünyaya ve çevreye daha sevgi ile yaklaşıyorlar. O annelik duygusu ağır basıyor. Sebep olarak ben onu gösteriyorum” açıklamasında bulundu.

Kâinatı yaratan, sadece insanı yaratmamış

Taraflar, sohbet sırasında 5199 sayılı Yasa Tasarısı hakkında görüş teatisinde de bulundular. İlçe Başkanı Ali Emanet, söz konusu Yasa Tasarısı ile ilgili olarak endişelerini aktaran Semra Tecimen’e şunları söyledi: “ Kâinatı yaratan, sadece insanlar için yaratmamış; insanları yaratırken diğer canlıları da yaratmış. Bizim ne kadar yaşam hakkımız varsa, diğer canlıların da o kadar yaşama hakkı var. Yaratan, onların ne istediklerini anlayacak zekâ ve yeteneği de insanlara vermiş. Beraber yaşamayı öğrenmeliyiz. İnsanlık istedikten sonra üstesinden gelemeyeceği sorunlar değil bunlar. Onlar bu şekilde yaşamamalı.”

Beykoz’a bırakılan yavru köpekler

Sohbet sırasında Beykoz ormanlarına bırakılmış halde yeni yavru köpekler bulduklarını kaydeden Göksulu Hayvan Severler’e, “ Kısırlaştırmanın çözüm olmadığını” ifade eden Emanet,“ Belediyelerin de bu işe tam duyarlı yaklaşmadıklarını” kaydetti. İlçe Başkanı Emanet,“ Başıboş hayvanlar büyük şehirlerde büyük bir sorun teşkil ediyor. Gelişmiş ülkeler bu konuda nasıl çözüm üretmişler ise, biz de aynı şekilde çözümler üretebiliriz. Bu işler, sizin gibi gönüllülerin ve vakıfların çabaları ile olacak işler değil; kesinlikle hükümet veya belediye desteği şart” açıklamasında bulundu.

Beykoz’a köpek bırakılmasının önüne geçilebilir

MHP İlçe Başkanı, farklı ilçelerden Beykoz’a köpek bırakılması ile ilgili olarak ise şunları söyledi:“ İyi denetim çok önemli. Köpekleri ormanı olmayan Kadıköy, Bakırköy, Şişli, Beşiktaş gibi ilçelerden topluyorlar; kapalı kasa kamyonlar ile bizim meskûn mahallelere, köylere bırakıyorlar. Bunun da önüne geçilebilir. O hayvanların hangi ilçeden getirilip buraya bırakıldığının tespiti yapılabilir. Hayvanların küpeleri barkotlu veya çipli olsun; Büyükşehir veya Valilik marifeti ile her ilçeye dağıtılsın ve bu hayvanların vücutlarına, deri altına yerleştirilsin.”

Küpeleri yok etmek için hayvanların kulaklarını kesiyorlar

Hayvan sever gönüllüsü Nur Evrenos ise, İstanbul’daki her ilçenin sokak köpeklerine farklı renkte küpe taktığı hatırlatmasında bulunarak, Beykoz’a köpek bırakanların, bu köpeklerin hangi ilçeden bırakıldıkları belli olmasın endişesi ile hayvanların kulaklarını dahi kestiklerini belirtti.

Çeteler oluşturuyorlar

Bir araya gelen köpeklerin çeteler oluşturduklarını ve insanları korkuttuklarını belirten İlçe Başkanı Ali Emanet de, bunu önlemek için belediyelerin yeterli sayıda sığınıklar yapmaları gerektiğine vurgu yaparak, Göksulu Hayvan Severler’e,“ Bu konuda bizden istediğiniz bir şey var ise, bize söyleyebilirsiniz” şeklinde seslendi.

Tecimen: Mama aldığımız yerden bir daha geçemiyoruz!

Bunun üzerine Semra Tecimen, MHP heyetine şu bilgiyi aktardı:“ Biz gönüllüler olarak bu akşam bir yemek daveti düzenliyoruz; ancak bu bile bir stres! Kapı kapı dolaşıp davetiye satıyoruz. Hazır bizim gibi köpek besleme işinin hamaliyesini yapan kişiler varken; bize tamamen destek olunması lâzım. Biz, hazır, bedava elemanlarız!  Bizim en azından hazır mamayı borçlanmadan gidip alıyor olmamız lâzım. Biriken borçlarımız nedeniyle mama aldığımız yerden bir müddet sonra geçemiyoruz; başka tarafa kayıyoruz! Veterinerlerden de aynı şekilde!”

Veteriner borcu birikti!

İsimleri duyulduğu için neredeyse her olayda vatandaşlar tarafından arandıklarını kaydeden hayvan severler, çağrıldıkları yere gittiklerinde ise yaralı veya hasta hayvanları özel veterinerlere götürmek durumunda kaldıkları için, borçlarının da biriktiğini kaydettiler.

Diğer ilçeler sorunu çözmediği müddetçe Beykoz rahat edemez

Bunun üzerine gönüllü kadınlara, “ Sizin bu işi yüzde yüz başarmanız çözüm de değil; diğer ilçelere ne yapacağız?” sorusunu yönelten Emanet, “ İstanbul’da 38 tane daha ilçe var. Beykoz problemi çözse de, diğer ilçeler çözmediği müddetçe sizin başınız ağrımaya devam edecektir. Buna topluca çözüm bulmak lâzım. Bu işi Valilik ya da Büyükşehir Belediyesi yapmalı” dedi.

Siyasi partiler, programlarını sitelerine koysunlar

Sohbetin devamında, siyasi partilerin hayvanlar ile ilgili öngördükleri programlarını internet sitelerine koymaları gerektiğini kaydeden Tecimen,şunları söyledi:“ Bu şekilde biz de değerlendirmelerimizi buna göre yapabiliriz. Bu, karşılıklı bir sözleşme gibi olur. Biz de yeri geldiğinde, ‘ Bize böyle bir şey vaad etmiştiniz’ diye kapılarına dayanabiliriz.”

Yeni Yasa Tasarısı konuyu yeterince önemsemiyor

Mevcut barınakların kapasitelerinin arttırılması gerektiğini kaydeden MHP İlçe Başkanı Ali Emanet,  son yasa Tasarısı’na da eleştiride bulunarak, “ Bu mesele yerelde çözülür. Bu konu yeterince önemsenmiyor görünüyor. Önemseniyor olsa, bunu yerelde çözdürürsün. Bu yetki merkeze verilirse, sorunu çözümün üretilmesi gereken yerden uzağa taşıyorsun demektir” açıklamasını yaptı.

Beykoz Belediyesi’ni MHP alırsa…

“ Belediye’yi Beykoz’da biz alırsak, İstanbul’da da bu söylediklerimize ön ayak oluruz”diyen Ali Emanet, Beykoz’da 15 bin kedi ve köpek bulunduğunu belirten gönüllülere, “ Yerel yönetimlerin duyarlı olması ve meseleye hassasiyet ile yaklaşması lâzım. Bu, toplumsal bir sorun. Alınacak tedbir çok, yeter ki istensin” dedi.

Tarafların sohbetine son noktayı ise çekilen hatıra fotoğrafı koydu.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..