Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

MHP ziyaretinde konuşulanlar, İstanbul'da sandığın rengini etkileyecek faktörler olabilir mi?

MHP ziyaretinde konuşulanlar, İstanbul'da sandığın rengini etkileyecek faktörler olabilir mi?
 

Olası yerel seçim öncesi başlayan ilçe ziyaretleri,  taraflar arasında önemli konuların masaya yatırılmasına da olanak sağlıyor.

İstanbul'un önemli ilçesi Beykoz'da MHP ilçe teşkilatının SİYAD Beykoz Şubesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette, gündem yaratacak bir çok açıklama üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

  • Beykoz ve Sarıyer, birilerinin iştahını kabarttığı için sistemli olarak çözümsüzlüğe mi itildi?
  • Beykoz ve Sarıyer, birinci derece yaşam alanı olarak mı planlandı? Halkın buradan sistemli olarak gönderilmesi mi hedefleniyor?
  • Halk koalisyonlardan bıktığı için mi AK Parti seçimlerden galip çıkıyor?
  • 2B Yasası'nın hangi özellikleri, sistemli nüfus azaltılışı görüşünü destekliyor?

Ali Emanet başkanlığındaki MHP Beykoz İlçe teşkilatı, Sinoplular Derneği (SİYAD) Beykoz Şubesi’ne gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde bu konular görüşüldü.

Sinoplular’a baş sağlığı dilediler

Ali Emanet başkanlığındaki MHP Beykoz İlçe teşkilatı, Sinoplular Derneği (SİYAD) Beykoz Şubesi’ne bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette,  gündem yaratacak pek çok konu üzerinde fikir teatisinde bulunuldu.

SİYAD Beykoz Şubesi Başkanı Adnan Çeliker tarafından karşılanan MHP heyeti, önce SİYAD lokaline uğrayarak, burada bulunan Sinoplular’a, 16 Ekim 2012 tarihinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, PKK saldırısı sonucu yaşamını yitiren Sinoplu tankçı er Bülent Yalçın dolayısıyla baş sağlığı diledi.

Adnan Çeliker: Yerel seçim sohbeti

Ardından Adnan Çeliker’in ofisine geçen heyet,  burada olası yerel seçimler ve Beykoz’un sorunları üzerinde sohbet etti.

MHP uzun süredir buraya ilk defa geliyor

Sohbetin başında misafirlerini selamlayan Dernek Başkanı Adnan Çeliker, MHP’nin uzun bir sürenin ardından Tokatköy’e ilk defa geldiğini belirterek, heyete teşekkürlerini sundu. Çeliker’in; “ MHP, uzun zamandır derneklerden uzaktı” şeklindeki sözünü, MHP İle Başkanı Emanet; “ 10 senedir!” yanıtı ile tasdik etti.

Beykoz, çıkmazda!

Adnan Çeliker; MHP’nin esnaf ziyareti ve yerel seçimler bağlamında yaptığı konuşmada ise;“ Beykoz, bir çıkmazda. İmar, iskân alınmamış. Hadi diyelim ki, seçimi Demokrat Parti aldı; Beykoz’da ne yapabilir?” diye sordu ve “ Doğu’da nasıl PKK güçlü diye PKK’ya yanaşıyor ise halk, seçim zamanı da aynı şekilde kim güçlü ise ona oy veriyor” dedi.

Ali Emanet: Mülkiyet sorununu bilerek çözmüyorlar!

Sohbet TOKİ üzerine yoğunlaştığı sırada söz alan MHP İlçe Başkanı Ali Emanet ise, toplu konutlarda yaşayan insanların komşuluk ilişkilerinin ya hiç ya da çok zayıf olduğuna işaret ederek; “ Bu yerlere ben ‘ Çağdaş mağaralar’ diyorum” açıklamasını yaptı.

Beykoz’da mülkiyet sorununun “ Bilerek” çözülmek istenmediğini ifade eden MHP İlçe Başkanı; “ Beykoz’da villa yapacak yer kalmadı artık. Beykoz, birilerinin iştahını kabartıyor. O iştahı kabaranların baskısı ile zannediyorum, mülkiyet sorununu gelen iktidarlar bir türlü çözmüyor. Peki, ne zaman çözülür? Buradaki mevcut mülkiyet el değiştirdikten sonra çeşitli yasal düzenlemeleri yapacaklar” dedi.

Mevcut iktidar, bu sistemli engellemeyi son aşamaya getirdi

İstanbul’un farklı ilçelerinde satışa sunulan lüks villaların, daha tamamlanmadan trilyon liralara satıldığını hatırlatan Emanet, bu yerlerin denize yakın yerler olmadığının altını çizerek, şunları söyledi: “ Şimdi Gümüşsuyu Mahallesi’ni bir düşünün. Burası, denize 100 metre! Karlıtepe’yi düşünün; leb-i derya! Dolayısıyla, burada sistemli bir engelleme, insanları oyalama yıllardır devam ediyor. Mevcut iktidar da bunu son aşamaya getirdi gibi. Vatandaş, 2’şer bin TL’yi yatırıyor da, geri kalan rakamı kaç kişi ödeyecek?”

Adnan Ceviz: Beykoz, birinci derece yaşam alanı ilân edildi

MHP İlçe Başkanı Ali Emanet’in ardından söz alan MHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Adnan Ceviz ise, Beykoz ve Sarıyer’in planlarda birinci derecede yaşam alanı olarak belirlendiğini ifade ederek, ilçenin nüfusunun bu nedenle sistemli bir şekilde azaltılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Beykoz’dan herkes yolcu!

Acarlar ve Beykoz Konakları’nın söz konusu bu birinci derece yaşam alanlarına örnek oluşturduğunu kaydeden Ceviz; “ Beykoz ve Sarıyer’in tamamını böyle planlıyorlar. Burada kalan insanlar da ya bahçıvanlık yapacak ya başka bir şey. Zaten burada yükselecek olan piyasaya buradaki emekli insanlar ayak uyduramazlar. Buradan en az 150 bin kişi yolcu” iddiasında bulundu.

 Ceviz, sözlerinin devamında; “ Beykoz’da partiler üstü buluşamaz isek, buradan herkes yolcu; bunu herkes bilsin!” uyarısını yaptı.

İsterse müstakil tapu olsun, fark etmez!

Adnan Ceviz, çıkarılan Afet Yasası ile birlikte “İnsanların müstakil tapusu bulunmasının hiçbir öneminin kalmadığını” belirterek, “ Beykozlular bunu bilsin!” açıklamasını yaptı.

Beykoz’u gerçeği ile yüzleşmek lâzım!

Bunun üzerine MHP İlçe Başkanı Ali Emanet de; “ Beykoz’un gerçeği ile yüzleşmek lâzım” dedi. Emanet, şunları söyledi: “ Bu Yasa’ya göre vatandaş tapuyu alsa dahi, hiçbir imar yetkisi yok. İmar ‘Ada’ bazında veriliyor; ‘Parsel’ bazında imar yok. Tapunuzu parsel bazında almışsınız ama binanızı yıkıp yerine yenisini yapamıyorsunuz. Yasa’ya göre, merkezi yönetim gelip size oturduğunuz binanın deprem yönetmeliğine uygun olmadığını ve içinde oturulmasının sakıncalı olduğunu söyleyerek yıkabiliyor ama siz yerine yenisini yapamıyorsunuz! Niye yapamıyorsunuz? Parsel bazında imar olmadığı için. Zengin mütahit, adadaki parselleri toplayacak, ona müsaade var; ama parsel bazında yok.”

TOKİ

TOKİ’nin uygulamaları aleyhine mahkemeye başvurulamadığı hatırlatmasında da bulunan MHP heyeti, bu kurumun istediği yere proje uygulayabildiğini ifade etti.

Doğal afetler ile ortaya çıkan fırsatçılık

Adnan Çeliker ise, yaşanan doğal afetlerin, fırsatçılıkları da beraberinde getirdiğini işaret ederek; “ Bir dere taşıyor, bir yeri su basıyor hemen ‘Bunun 18-20 metre etrafında (yerleşim olmayacak)’ deniyor. O zaman Kastamonu’yu boşalt; ortası komple dere! Bartın’ı boşalt; ortası komple dere! Yani yalnız İstanbul için mi bu şey geçerli?”

Bize değil ama Suriyeliler’e verilecek!

Konuşmasının devamında, yerlerinden edilecek vatandaşlara en azından emsal yer verilmesi gerektiğine de işaret eden SİYAD Beykoz Şubesi Başkanı; “ Bize verilmeyecek ama tahmin ediyorum Suriyeliler’e verilecek!” eleştirisinde bulundu.

Göçmen mahallelerinin tapusu var, Tokatköy’ün yok!

Çeliker;sözlerinin devamında “ Eşit olmayan” uygulamalar yaşandığına işaret ederek; “ Bulgaristan’dan Türkler geldi; onlara iş verildi, taksi plakası verildi. Suriye’den gelenler Hatay’da 115 binlere ulaştı. Oraya değişik yerlerde yerleşim alanları yapılacak; insanlar on bin on bin buralara dağıtılacak. Baktığımız zaman göçmen mahallelerinde tapular var fakat Tokatköy’e 1920’lerde gelen Mehmet Amca bugün hâlâ tapusunu alamıyor, işgaliyesi var!” dedi.

Halk duyarsız!

Konuşmalar sırasında Beykoz Muhtarlar Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen 2B Mitingi’ne de atıfta bulunularak, farklı ilçelerden de gelenler bulunmasına rağmen, mitinge katılımın çok düşük oluşuna değinildi. Ali Emanet; “ Ancak Mustafa Sandal Konseri’ne yüz binler geldi. Ne yazık ki vatandaşlarımız hayati meselelerine duyarsız” dedi.

Türkiye’de sadece Beykoz ve Sarıyer’de fiyatlar açıklanmadı

Adnan Ceviz ise, Türkiye’nin her yerinde 2B fiyatları açıklanmış olmasına rağmen,  sadece Beykoz ve Sarıyer’de açıklanmamış olmasına dikkat çektiği konuşmasında; “ Birinci derece yaşam alanı olarak belirlenen yerlerde fiyat ile ilgili sorun var; diğer yerlerde bu problem yok” yorumunda bulundu.

Adnan Çeliker: Kralı olsa, desteklemeyeceğiz!

Konu erkene alınması muhtemel yerel seçim konusuna geldiğinde, SİYAD Beykoz Şubesi Başkanı Adnan Çeliker, söz konusu seçimlerde Belediye Meclis üyesi olarak Sinoplular’ı da görmek istediklerini kaydederek, yaptığı açıklamada; “ Bu sene iddialıyız; eğer ki, demografik tabloda yoksak, kralı olsa desteklemeyeceğiz” dedi.

AK Parti yarışa 3-0 galip başlıyor

Adnan Çeliker, yerel seçimler ile ilgili olarak; “ Beykoz’da bazı şeyler değişir ama Büyükşehir senin olmadıktan sonra, hükümet senin olmadıktan sonra ne yapılabilir?” yorumunda bulundu ve koalisyon hükümetlerinin olumsuzluklarına değindi. Çeliker;  “ Hükümet olması hasebiyle AK Parti, yarışa 3-0 galip başlıyor” dedi.

Biz Beykoz’da kazanalım; onlar da bize engel olsun!

Bunun üzerine ise MHP İlçe Başkanı Ali Emanet, şu açıklamayı yaptı: “  Beykoz’da MHP veya başka bir parti Belediye’yi alsa ne olur, dediniz. İşte, Büyükşehir onlarda; diyelim ki, biz Belediye’yi alsak bile, onlara rağmen bir şeyler yapamayacağımız noktasında bir açıklama yaptınız. Bugünkü iktidarın daha önceki uzantıları, İstanbul’da bir tek belediyeleri yok iken, ilk belediyeyi nerede aldılar? Üstelik, Büyükşehir de onlarda değildi. Sultanbeyli Belediyesi’ni aldılar; bunun reklamını yapa yapa, her yerde sabahtan akşama kadar Sultanbeyli Belediyesi konuşuluyordu. Bunu İstanbul’un her tarafında işlediler. Sultanbeyli Belediyesi’nden sonra üç beş tane yerel belediye daha aldılar ve sonra da Büyükşehir Belediyesi’ni aldılar. Yani, bu işe bir yerlerden başlamak gerekiyor. Biz Beykoz’da Belediye seçimlerini kazanalım; onlar da bize engel olsun! Biz de halka şikâyet ederiz! Vekâletini aldığımız insanlara gideriz; ‘ Siz bize vekâlet verdiniz ama bunlar bize takoz koyuyor’ deriz. Demokraside çareler tükenmez” dedi.

Beykoz halkı yerel seçimde ‘ Beykoz’dan gidip gitmeyeceğini” oylayacak

Sözlerinin devamında, MHP olarak Beykoz’da çalmayacakları kapı kalmayacağını da ifade eden İlçe Başkanı, şunları söyledi: “ Bu, seçime kadar devam edecek. Bunu 365 gün yapmaya gayret edeceğiz. İşimizin zor olduğunun da bilincindeyiz. Arkadaşlarım ile ben zora talip olduk. Allah’ın izniyle alnımızın akı ile bu işin içinden sıyrılacağız. Yönetimimizin önünde üç tane seçim var: Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim. Allah hiçbirimizi utandırmasın! Beykozlular önümüzdeki dönem yapılacak yerel seçimlerde; ‘Burada kalacak mıyım, yoksa gidecek miyim?’ noktasında bir oylama yapacak. Yani, burada kendi hür iradesi ile Beykoz’da kalıcı veya gidici olduğunun kararını verecek. Ondan sonra halkımızın kimseye söyleyecek sözü de kalmayacak çünkü kendi hür iradesi ile sandık başına gidip oy verecek. Beykoz halkı hakikaten mağdur; bu tür şeyleri de hak etmiyor. Beykoz halkı hakkı olan ne var ise almalı. 10 TL vergi mi veriyor; 10 TL’yi hizmet olarak alabilmeli. Belirli yerleri, belirli güzergâhları güzelleştirip de, diğer yerleri mağdur bırakmanın bir anlamın yok.”

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..