Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şebnem Kandıralı Yıldırım

http://blog.milliyet.com.tr/sebnemkandirali

30 Mayıs '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mide Guruldaması

Guruldayan Karnınızı Görmezden Gelmek Sizi Zayıflatır mı? 
 
Öğün atladığınızda, vücudunuz korkuyla tepki verir. Bunu kasıtlı olarak yapıyor olabilirsiniz, ancak vücudunuz şöyle düşünüyor: “Bir dakika, bir süredir kaloriye erişimim yok ve bir daha ne zaman yapacağımı bilmiyorum. Sahip olduğum kalorileri korusam iyi olur.” Kalorileri korumak için vücudunuz metabolizmanızı yavaşlatır, bu da onu daha az verimli hale getirir. Bu adaptasyon mekanizmasına açlık modu denir ve kilo vermeye çalıştığınızda aleyhinize işler.  
 
Eninde sonunda, yemek zorunda kalacaksınız. Vücudunuz açlık moduna girdikten sonra yemek yediğinizde, size doyduğunuzu söyleyen hormonal sinyalleri yorumlamada sorun yaşayabilirsiniz. Yemek yemek için çok uzun süre beklediğiniz için acıktınız ve aşırı atıştırma ve daha büyük porsiyon boyutlarında aşırıya kaçma olasılığınız daha yüksek. Buna ek olarak, kendinizi çok acıktırdığınızda, pizza ve patates kızartması gibi karbonhidrat açısından zengin, rahat yiyecekler yemeniz daha olasıdır. Bu döngü aşırı kalori alımına ve kilo alımına neden olabilir. 
 
Bununla birlikte; yemek yemediğinizde, beyninizi ana enerji kaynağı olarak hizmet eden basit şeker olan glikozdan mahrum bırakırsınız. Bu sinirlilik, baş dönmesi ve bayılmaya neden olabilir. Uzun süreler boyunca yemek yememek, beslenme yetersizlikleri ve yorgunluk, bilişsel gelişimde azalma, bağışıklık fonksiyonunda azalma ve diş sağlığında bozulma gibi ilişkili sağlık sorunlarına yol açar. 
 
Amacınız daha ince olmaksa, yapabileceğiniz en iyi şey düzenli aralıklarla doyurucu yemekler yemektir, böylece o guruldamalardan tamamen kurtulabilirsiniz. Öğünler ve atıştırmalıklar arasında dört saatten fazla geçmemeye çalışın. 
 
https://www.instagram.com/diyetten_fazlasi/
 
 
Toplam blog
: 56
: 44
Kayıt tarihi
: 28.02.19
 
 

ST. Benoit Fransız Lisesi Fen Bilimleri ( Fransızca ) Yakın Doğu Üniversitesi – KKTC (Sağlık Biliml..