Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Midye Poğaça

Midye Poğaça
 

Malzemeler
2,5 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Kuru Maya 
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Yumurta Akı
2 Çay Kaşığı Tuz
5,5 Su Bardağı Un
Arasına Sürmek İçin
1 Paket Margarin
İçi İçin
150 Gr Lor Peyniri
1 Demet Maydanoz
Üzeri İçin
1 Yumurta Sarısı
 
Hazırlanışı
Bir kaba sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
Sonra mayanın aktive olması için 5 dakika bekleyin. 
Maya tamamen eridikten sonra kaba yumurta akını ve tuzu ekleyin.
En son kaba azar azar un ekleyin.
Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın
İç harcını hazırlamak için; Maydanozları ince ince kıyın.
Bir kapta lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
Her parça hamuru oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
Margarini  açılan her hamurun üzerine sürün.
Açılıp margarin sürülen 3 parça hamuru üst üste koyun.
Üst üste koyulan 3 parça hamuru elinizle büyütün.
Büyütülen hamuru sıkı bir şekilde rulo yapın.
Aynı işlemi kalan 3 parça hamur içinde yapın.
Elde edilen 2 tane ruloyu 4 cm genişliğinde kesin.
Kesilen parçaları yan çevirerek rulo şeklini üste getirin.
Yan çevirerek rulo şekli üste getirilen hamuru elinizle açın.
Açılan hamurun ortasına iç harçtan koyun.
İç harcı koyulan hamuru yarım ay şeklinde kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Fırın tepsisindeki hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
Son mayalandırma işlemi için 10 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin.
Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
 
Toplam blog
: 23
: 66
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...