Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Mikro Tese yöntemi

Mikro Tese yöntemi
 

mikro tese


Mikro Tese Yöntemi Nedir?

Son yıllarda geliştirilen mikro tese yöntemi menisinde hiç sperme rastlanmayan hastaların bile çocuk sahibi olmasına imkân veren oldukça başarılı ve yenilikçi bir uygulamadır. Hastaların birçok sıkıntıdan dolayı testislerinde sperm oluşturuluyor olsa bile bunun meniye ulaşamadığı durumlar meydana gelebilmektedir.

Kanal tıkanıklıkları veya üretici bezlerin yeteri ölçüde çalışmamasından kaynaklanabilecek bu durumlar neticesinde meninin içinde sperm bulunmamakta ve sıradan birleşme yöntemlerinde gebe kalma ihtimali yaşanmamaktadır.

Mikro Tese Yöntemi Nasıl ve Neden Uygulanmaktadır?

Mikro tese yöntemi ile spesifik olarak sperm hücresine sahip olmayan kişilerde uygulanmaktadır. Mikro tese yönteminin cerrahi bir işlem olmasının yanı sıra kişiye herhangi bir ağrı veya acı hissettirmemesi sonucunda günlük hayata hiçbir negatif etkisi olmayan oldukça başarılı bir operasyondur.

Mikro tese işleminde özel ekipmanlar yardımı ile testisin tamamının çevresi taranarak sperme rastlanan bölgelerden ufak doku örnekleri alınmaktadır. Özel kimyasallar kullanılarak canlı ve ölü sperm hücreleri birbirinden ayrılır ve canlı olanları dondurularak gebelik yöntemlerinde kullanılmak üzere ayrılır. Mikroenjeksiyon işlemi ile de rahim içine uygulanacak bu donmuş sperm hücreleri büyük bir ihtimal ile sağlıklı bir gebelik sürecinin başlangıcı olacaktır.

Aşağıdaki yazıda mikro tese aşamaları daha detaylı şekilde anlatılmaktadır.

http://www.brukseltupbebek.com/mikro-tese-operasyonu

Mikro Tese Yöntemi Testis Biyopsisinden Farklı mıdır?

Benzer rahatsızlıklarda kullanılan cerrahi bir yöntem olan testis biyopsisi ile mikro tese yöntemi birbirlerinden tamamen farklıdırlar. Testis biyopsisi yönteminde yalnızca belirli bir bölgeden alınan dokunun içinde sperm aranmaktadır. Fakat azospermi rahatsızlığı olan kişilerde ancak genel tarama sonucunda canlı sperm hücrelerine ulaşılabildiğinden testis biyopsisinden daha kesin sonuçlara ulaşılabilecektir.

Her iki yöntem de acısız ve ağrısız olduğundan kişinin günlük hayatına hiçbir olumsuz etki göstermeyecektir. Özellikle çalışan kişilerin yoğun yatak istirahati almaları güç olduğundan bu tarz basit mikro tese işlemleri hastalar açısından da memnuniyet oluşturmaktadır.

 

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..