Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '22

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Miksoloji Nedir

Miksoloji, yeni içeceklerin hazırlanmasını ve farklı karışımlar oluşturulmasını ifade eden bir kavram. Yeni reçetelerin ortaya çıktığı bir sanat diyebiliriz. Hatta bu sanatla ilgilenen kişilere Miksolojist deniyor. Bir içeceği farklı karışımlar yaparak karşımıza çıkarmak basit bir şey değil… Nasıl bir yemek yapılırken özen ve küçük püf noktaları istiyorsa yeni bir karışım oluşturmayı da bu şekilde hayal edebilirsiniz… Miksoloji, göze ve damağa hitap eden bir sanat… Eğer ilginizi çekiyorsa ve yaratıcı olabileceğinizi düşünüyorsanız bu konuda eğitim alabilirsiniz. “Özgecim, anladık bir dur. Nereden çıktı bu Miksoloji? Neler yazacaksın yine?” diye iç sesini konuşturan okuyucularım yine doğru bildiler. Dikkatimi çeken bir Miksoloji serisi bugün köşemizin konuğu…

Ülkemizde üretimi gerçekleşen bu Miksoloji serisinde geleneksel meyveler kullanılmış. Bildiğimiz meyveler, tropik ve egzotik aromalarla birleştirilmiş ve ortaya bambaşka karışımlar çıkmış. Siz tüketicilerin oldukça ilgisini çekeceğini düşündüğüm Miksoloji serisinde ilginç çeşitler mevcut.

“Nar- orman meyveleri-hibiskus”

“Portakal-ananas-çarkıfelek”

“Yuzu-salatalık-nane” (Yuzu, pek duymadığınız bir kelime. O da narenciye çeşitlerinden biri.)

“Tuzlu karamel-zencefil-narenciye” bu karışımlardan…

1 Litrelik karton ambalajlarda karşımıza çıkan bu seride “Chill” ve “No1, No2, No3, No4” ifadeleri yer alıyor. Biliyoruz ki herkesin damak tadı ve zevki farklı, bazı tüketiciler No1’i beğenirken bazıları ise tüm seriden hoşlanabilir. Bir başka tüketiciye Miksoloji serisi farklı gelir, kendi karışımını yapar içer. Bu tamamen tercihinize ve güzel keyfinize kalmış…

Miksoloji kavramını öğrettiği ve piyasayı renklendirdiği için,

Tüm okurlarım ve tüketiciler adına üreticiye teşekkür ederim…

Sağlıkla Kalın!

Not: “En dikkatimi çeken No2 oldu.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Çağlar

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..