- Kategori
- Yemek - Mutfak
Milföylü yufkadan pizza
YUFKADA PİZZA
MALZEME
3 ad yufka
6 ad milföy hamur
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Yeterince tuz ve karabiber
5 ad. sosis ( mini küp doğranacak)
100 gr sucuk(mini küp doğranacak)
6 ad dilimlenmiş zeytin
1 ad çekirdekleri çıkıp doğranmış domates
2 ad ince doğranmış sivri biber
150 gr rendelenmiş taze kaşar
HAZIRLANIŞI
Süt, sıvı yağ, krema, salça, kekik, tuz ve karabiberi bir kabın içinde çırpalım.
Fırın tepsisini yağlayıp, bir adet yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde döşeyelim.
Diğer yufkaları rulo yapalım ve parmak inceliğinde şeritler halinde keselim ve dağınık olarak tepsiye yayalım. Sosumuzun yarısı ile ıslayalım.
Milföy hamurları elimizle biraz sündürerek yufkaların üzerine dizelim.
Kenardan taşan yufkaları üzerine kapatalım ve kalan sosu üzerine döküp sıvayalım.
Doğranmış malzemeyi, kaşar hariç döşeyip, 170 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkartıp üzerine kaşarı serperek tekrar fırına verelim.
Kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.