Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '10

 
Kategori
Psikoloji
 

Millet korkak olursa

Millet korkak olursa
 

Google`dan aldim


 

Cumhurbaşkanı önüne gelen kararnameleri içerdiği konulardan dolayı, halkın gözünde itibar kaybedeceğini bile bile kendini oraya oturtan iktidar partisi mensuplarından çekindiği için tastik eder. Başbakan yerini koruyabilmek için hem ülkenin dışından gelen, hemde ülke içinden gelen taleplere taviz vermek zorunda kalır. Bakanlar koltuklarında kalabilmek için, inanmadıkları halde önüne konan dosyaların gereğini yapmak zorunda kalırlar. Bazı dosyaları ise görev süresi bitinceye kadar sümenin altında tutarlar. Milletvekilleri bir sonraki seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için hiç çekinmeden milletvekili yerine lider vekili olmayı içlerine sindirebilirler. Valiler devletin valisi olduğu halde, yönettiği ilin en büyük mülki amiri olmasına, gücünü devletten almasına rağmen, merkez valiliğine atanma korkusu ile iktidardaki partiyi üzecek her türlü yaptırımdan kaçınır. Emniyet teşkilatı mensupları, kanun dışı olaylara karışmış kişilere, politikaciların devreye girmesiyle yasaları uygulamazlar. Uygulayıpta görev yerinin değiştirileceği korkusunu yaşamak istemezler. Yargı mensuplarının durumuda emniyet mensuplarından farklı değildir. Nüfus sahibi kişiler karşısında kendilerini koruyabilecek bir mekanizma olmadığı için, verdikleri kararlarda kendilerini tehlikeye atmamaya özen gösterirler. Ne şiş yansın ne kebap usulü, şu andaki yargının durumu söylediklerimi anlatmaya yetiyordur zannediyorum. 

Gazeteler yayın politikalarını neden değiştirirler, iktidar partisinin her türlü baskısı ile karşılaşmamak için. Köşe yazarları iktidardaki partilerin yaptırımlarını yazmaktan neden kaçınırlar, işinize son verilmiştir notunu okumamak için. İnsanlar işverenlerine neden yalakalık yaparlar, işlerini kaybetmemek için, işyerlerinde olan haksızlıklara neden göz yumarlar tabiki yerlerini koruyabilmek için. Sapıklar neden tecavüz ederler, bayanlarla diyalog kurabilecek cesaretleri oladıkları için. Kadın kocasının yaptıklarına (kız çocuklarına yapılan taciz dahil) neden göz yumar. Sokağa atılmamak için. Adam karısından neden korkar, yerine başkasını bulamama endisesi tasidigi icin. Kazik kadar adamlar neden cete kurup yasa disi isler yapip masum insanlara zarar verirler. Beceriksizlerinden bir ise sahip olmadiklarindan dolayi, hayatlari boyunca hic bir iste basarili olamiyacaklari korkususu tasidiklari icin. Insanlar polisten neden korkar cocukken yaramazlik yapinca seni polise veririm korkusu ile buyutuldukleri icin. 

Peki korkunun ecele faydasi var mi? tabiki var, biraz arastirirsaniz faydalarindan sizlerde yararlanabilirsiniz. 

Not : Her turlu baskiya boyun egmeyen politikaci ve devlet memurlarini tenzih ederim. 

Bu vatanin evladi korkusuz olarak tanidigim iki ismi anmadan gecemiyecegim. Ikiside her turlu baskiya karsi duruslarindan hic taviz vermemislerdir. Rahmetli Ugur Mumcu ve Aziz Nesin ruhunuz sad olsun. 

 

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...