Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '17

 
Kategori
Haber
 

Milletvekili Göker, Milli Eğitim Müdürü Bayram’ın Makam Odasını Bastı

Milletvekili Göker, Milli Eğitim Müdürü Bayram’ın Makam Odasını Bastı
 

Müdür Bayram, ansızın gazetecileri ve Mv. Göker'i karşısında görünce şok oldu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, bir grup gazeteci eşliğinde yıkılmaya başlanan Gazi İlkokulu duvarında Atatürk’ün posteriyle büyük bir Türk bayrağını unutan Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın makam odasını elinde bayrak ve posterle bastı. Neye uğradığını şaşıran Müdür Bayram, şok olmuş durumda “sizi bayrağa ve Ata’mıza saygıya davet ediyoruz” diyen Vekil Göker’i dinledi.

ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI İNŞAATTA ÖRTMEK MAKSATLI KULLANILMIŞTIR

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılmaya başlanan Burdur Gazi İlkokulu’nun ana caddeye bakan duvarında asılı bulunan büyük bir Türk bayrağı ile Atatürk posterini oradan indirerek, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Barış Ayten ve Eğitim İş Şube Başkanı Erkan Putgül’le birlikte basının karşısına geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, çok sert bir dille Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ı eleştirdi. “Yeni başlayacak olan Eğitim Yılının ilk dersini Atatürk’ün evlatlarına, onun izinde olan çocuklarına vermek üzere buradayız” diyen Vekil Göker, “dün haberlerde de izlediğiniz üzere kendi makam odasına Atatürk’ümüzün resmini asmak zihniyetinden yoksun bir müdür, bugün de ardiyalar içerisinde, yıkım içerisindeki fotoğrafı siz de görüyorsunuz. Örtmek maksatlı kullanmıştır” dedi.

EĞİTİMİN BAŞKENTİ BURDUR’MUZA YAKIŞMIYORSUN MÜDÜR!

Vatanımızın banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk bayrağının yerinin inşaat değil başköşe olduğunu belirten Vekil Göker, “şimdi hep birlikte bu yakışmayan görüntüyü kaldıralım ve buradan müdüre bir çağrı daha yapalım: Eğitimin başkenti Burdur’a yakışmıyorsun müdürü. Kadınlarımızın, kızlarımızın namusuna ettiğin laf yetmiyormuş gibi şimdi de ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e göstermiş olduğun özensizliğini de buradan kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Ardından inşaata çıkarak pencerede yarı dürülmüş vaziyetteki Atatürk posterini ve duvardaki unutulan Türk bayrağını indirdiler.

MAKAM ODASINA ATATÜRK RESMİ ASMAYAN MÜDÜR HAKKINDA BURDUR VALİLİĞİ SORUŞTURMA AÇTI

Daha sonra basınla birlikte yeni Milli Eğitim Müdürlüğü binasına giderek, makam odasına Atatürk resmi asmayan, Vekil Göker’in Meclis soru önergesine konu olan ve Burdur Valiliğince soruşturma başlatılan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın Özel Kalem odasına girdiler. Özel Kalem tarafından durum kendisine iletilen Müdür Bayram toplantıda olduğu söyleyerek Vekil Göker ve grubu içeri almadı. Bunun üzerine Vekil Göker ve Başkan Ayten Müdür Bayram’ın odasının kapısına yöneldiler. Ancak Özel Kalem yetkilisi bayan öne atılarak engellemek için kapıya gerildi. Göker ise bayanı yana iterek zorla içeri daldı. İki müdür yardımcısıyla toplantı halindeki Müdür Bayram, neye uğradığı şaşırdı. Koltuğunda sessizlik içinde içeri dalanlara bakan Müdür Bayram, şok içinde ve donmuş durumda Vekil Göker’i dinledi.

İNŞAATTA UNUTARAK ÖZENSİZ DAVRANDIĞINIZ BU DEĞERLER, BİR ULUSUN BAYRAĞI VE ONUN KURUCUSUDUR

Vekil Göker, Başkan Ayten’le birlikte inşaattan indirerek getirdikleri Türk bayrağı ve Atatürk posterini Müdür Bayram’ın önündeki koltukların üzerine koyarak, “gümüşlüğüne gösterdiğiniz özeni Türk bayrağı ve Atatürk’e de göstermenizi temenni ederiz. Gazi İlkokulu’nda yıkıntıları kapatmak için bunları kullanamazsınız. Oradan almayı unuttuğunuz bu eşyalar bir ulusun bayrağı ve bir ulusun kurucusudur. Sizi bu değerlerimize saygılı olmaya davet ediyoruz. Toplantıya devam edebilirsiniz” diyerek odadan çıkıp gitti. Müdür Bayram ile müdür yardımcıları arkasından baka kaldılar.

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..