Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Milletvekili Hamzeçebi: 2B konusunda yeni bir kanun çıkacağına inanıyorum!

Milletvekili Hamzeçebi: 2B konusunda yeni bir kanun çıkacağına inanıyorum!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzeçebi, 2B konusunda bilgilendirmede bulunmak üzere,  Yenimahalle sakinleriyle bir araya geldi. Hamzaçebi, burada yaptığı açıklamada, 2B konusunda yeni bir kanunun daha çıkartılacağına inandığını belirtti. CHP’li vekil, 2B sorunu çözülmeden yani vatandaş tapusunu almadan kentsel dönüşüm uygulamasını başlatmanın doğru olmayacağına da işaret etti.

Akif Hamzaçebi: Artık beyaz bir sayfa açma zamanı gelmiştir!

9 Mart 2013 Cumartesi günü, Yenimahalle Son Durak’ta bulunan Eski Samsunlular Derneği’nde toplanan vatandaşlara 2B konusunda açıklamalarda bulunan ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Hamzaçebi, “ Beykoz’da mülkiyet konusunda artık yeni bir sayfa açmanın zamanının geldiğine” işaret etti.

Toplantıda, CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanı Hızır Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Başkanlığı Eğitim Sekreteri Füsun Sökmez, CHP’li bazı Belediye Meclisi üyeleri, Yenimahalle Muhtarı Mustafa Çelik ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Beykozlu, bu gelir düzeyiyle üzerinde oturduğu arazisini alamaz

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, konuşmasında Beykozlular’a, “ Mülkiyet konusunda artık bir beyaz sayfa açmanın zamanı gelmiştir” şeklinde seslenerek, bir vatandaşın sorusu üzerine, ise şunları söyledi: “ Türkiye’de uzun bir dönemdir ormanların işgal edilmesi, ormanların yapılaşmaya açılması gibi bir konu yoktur. Artık ormanların sınırları belli; hatta işgalleri önlemek için birçok yerde duvar çekilmiştir ve hava fotoğraflarıyla devamlı kontrol edilmektedir. Dolayısıyla bu konuda bir beyaz sayfa açma zamanı gelmiştir. Bu yapılaşmış olan yerlerdeki bütün tapu sorununu çözmek gerekir. Bunları mutlaka çözeceğiz.”

Hamzaçebi, Beykoz Belediyesi tarafından açıklanmış bulunan Beykozluların gelir düzeyini gösterir araştırmaya da atıfta bulunarak, bu gelir düzeyiyle vatandaşların üzerlerinde oturdukları arazileri alamayacaklarını belirtti.

Seçime kadar bütün gayretimizi göstereceğiz

Milletvekili Hamzaçebi, bir vatandaşın, “ iktidara geldiğimizde bu sorunu çözeceğiz diyorsunuz ancak siz ne zaman iktidara geleceksiniz?” şeklindeki sorusu üzerine ise 2B Kanunu’nun 19 Nisan 2012’de kabul edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “ Kanun kabul edildi ama biz (CHP olarak) bir kenara çekilip oturmadık. ‘ Bu kanun yanlış, bunu düzeltelim’ dedik ve T.B.M.M Başkanvekili’ne 25 Haziran 2012’de derhal bir kanun teklifi verdik. 30 Ocak 2013’te yine bir kanun çıktı, bu da doğru değildi. Bunu düzelttirene kadar mücadelemiz devam edecek. Ben, ‘ Biz iktidara gelelim, bunu çözceğiz’ demiyorum. Seçime kadar biz bu yanlışı düzelttirmek için bütün gayretimizi göstereceğiz. Hükümeti 2B konusundaki yanlışından döndürmenin gayreti içerisindeyiz. Doğru tektir, herkes doğruya bir gün gelecektir.”

Ocak 2013’te çıkan 2B Kanu’nunda iki değişiklik yapıldığına da işaret eden Çebi, söz konusu bu değişikliklerin CHP’nin çabasıyla olduğunu belirtti.

2B konusunda bir kanun daha çıkacak

2B ile ilgili olarak,“ bir kanun daha çıkacağına inanıyorum” açıklamasında da bulunan CHP’li vekil, diğer bir sorunun cevabı olarak ise, 2B’nin çözümü için nasıl adım atılıyor ise, 2B dışında kalan ihtilaflı alanlar ile ilgili olarak da çözüm üretilmesi gerektiğine değindi.

Önce tapular alınmalı; kentsel dönüşüm bundan sonra

Kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için, öncelikle 2B sorununun çözülmesi yani vatandaşların tapularını almaları gerektiğine işaret eden Akif Hamzaçebi, “ kentsel dönüşüm uygulaması bundan sonra başlatılmalıdır. Eğer başlatılmıyorsa, bu yanlış demektir” açıklamasını yaptı.

Buradan gidebilirsiniz de!

Bir soru üzerine, “ Özel Proje Alanları’yla ilgili hiçbir şey söyleyemem çünkü onların (Ak Parti) ne yapacağını bilmiyorum. Sizlerle konuşmadan, sizleri bu proje sürecinin içine katmadan bir şey hazırlanıyor ise, her şey olabilir!” yorumunda bulunan Hamzaçebi, “ size buradan bir daire verilebilir ya da siz buradan gidebilirsiniz de. Bunu o projenin esasları belirleyecek. Bunu da onlar hazırlıyor; bir şey diyemeyeceğim. Çıktığında konuşuruz yine” dedi.

Rayiç bedel konusunda bir bilgim yok

Rayiç bedeller konusunda kendisinin bir bilgisi olmadığını belirten milletvekili, bu konuda muhtarlar tarafından hazırlanmış bulunan ve en düşük ile en yüksek rayiç bedelleri gösterir listeye atıfta bulunarak, “ bu liste dışında benim elimde kesin rakam yok. Onu, Maliye Bakanlığı açıkladığında hep beraber öğreneceğiz” açıklamasında bulundu.

Çelikbilek, on bin konut yapmayı planlıyor ise…

Milletvekili Hamzaçebi, Yeninahalle’nin de aralarında bulunduğu Özel Proje Alanları ile ilgili bir soruyu ise şu şekilde yanıtladı: “ Sayın Belediye Başkanı (Yücel Çelikbilek) Beykoz’daki satışlardan elde edilecek gelir ile on bin konut yapmayı planlıyor ise, Yenimahalle olağanüstü değerli bir yer olacak demektir, rantı son derece yüksek bir yer olacak demektir. İnşallah, bu değerden sizler de yararlanırsınız.”

Beykoz’da Sulukule’deki gibi bir dönüşüm, tehlike arz eder

“ Burada, Sulukule ve Tarlabaşı örneklerinde görüldüğü gibi bir dönüşüm yapılacak ise bu, sizler için bir tehlike arz ediyor. Sizlerin buradan gitmesi gibi bir tehlikeyi yaratır. Böyle bir ihtimal akla geliyor. Bunun olmaması lâzım. Sizler buranın sahiplerisiniz; buraya emek vermiş insanlarsınız. Bir yerde oluşan değerden, orada oturan vatandaşa öncelikli pay ayırmıyorsanız, orada bir yanlışlık var demektir.”

Amacımız üzüm yemek; kavga çıkarmak değil!

“ Bizim amacımız samimiyet ile üzüm yemektir, kavga çıkarmak değil, körü kürüne ‘ hayır’ demek değil, Bugüne kadar tutumumuz da bu oldu; bu kanunlara olumlu yaklaştık. Yeter ki vatandaş tapusunu alsın” diyen Hamzaçebi, vatandaşlar tapularını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi: “ İnşallah rayiç bedeller uygun çıkar, vatandaş da tapusunu alır. Biz bundan sadece mutluluk duyarız çünkü biz de bunun için yola çıktık.”

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..