Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Milletvekillerine WEB sitesi

Milletvekillerine WEB sitesi
 

Milletvekili maaşı dünya parlementolarına göre ama vatandaşın yaşam şartları kendi ülke şartlarına göre...


Cumhurbaşkanlığının, TBMM Başkanlığının, Başbakanlığın, Bakanlıkların, Siyasi Partilerin WEB siteleri vardır ve hergün girilip bilgi edinilebilmekte ancak milletvekillerinin resmi WEB sitesinin varlığından haberim yoktur, haberi olan var mı?

Dünya parlementolarına göre maaşı belirlenen miletvekili, milletin vekili sorumluluğunu taşıyorsa kendisini seçen millete (hesap değil) bilgi vermesi için WEB sitesi oluşturmalı, günlük mesai saatleri ve çalışmaları hakkında bilgi deklere etmelidir. Milletvekili WEB sitesi vatandaşın bilgi talebine ve önerilere de açık olmalıdır.

Miilet ile vekili arasında direkt sürekli iletişim etkileşim sağlayacak olan bu (WEB sitesi) önerimin hiçbir sakıncası olmayacağı gibi şeffaflık sağlayacağından birçok faydası olacaktır.

Daha önceki blogumda 'vekil piyango' betimlemesi ile irdelediğim milletvekili maaşlarının dünya parlementoları göz önünde bulundurularak belirlendiği açıklanmış o zaman sormak gerek vatandaşın yaşam şartları neye göre belirleniyor, her ülkenin milletvekili maaşı o ülkenin yaşam şartlarına göre belirlenmelidir, aksi durum vatandaşa büyük bir haksızlık olmaz mı?

Ve Milletvekilinin resmi WEB sitesinin şeffalığı vekilin o maaşı hak edip etmediğine de açıklık kazandırmış olmaz mı?

Bence; her milletvekilinin resmi WEB sitesi olmalı ve saat 08:00 den 20:00 ye kadar faaliyetlerini, yaşam bakışını, bölgesine dair projelerini, yaptıklarını, yapamadıklarının gerekçelerini açıklamalıdır ki; millet  vekilini izleyeblisin...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..