Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Milli ittifak hükümeti

Milli ittifak hükümeti
 

Koalisyondan da istikrar çıkabilir.


Millet olarak dün vazifemizi yaptık ve sandıklara gittik. Milli iradeye asla ve asla baskı olmayacağını Milletimiz geçmişte olduğu gibi yine göstermiştir.

Bu  tablo bazıları için hüsran bazıları için ise sevinç kaynağı olabilir. Fakat bu sonuçları iyi analiz edemeyenler tarihteki tozlu raflarda yerlerini alacaktır.

Bu tablo bir kaos tablosu değildir. Aslında Milli bir Meclisin oluşması demektir. Şunu iyi görmek gerekir ki Yeni bir Anayasa ve Yeni bir Türkiye istiyorsak çoğunluğun katılımı ile olacaktır. Bu tabloda yer alan rakamları yan yana getirdiğimde ben Yeni Anayasa için oluşan milli iradeyi görmekteyim. Milli İttifak Hükümeti'nin tam sırasıdır. Bu Hükümet önümüzdeki yapısal problemlerin çözümü ve Yeni Anayasanın tamamlanması için bir bir fırsat yakalamıştır.

Siyasi Partiler o ya da bu şekilde seçimi tamamlamış ve bu süreci geride bırakmışlardır. Şimdi Milletin sözünün gereğini yerine getirmelidirler. Önyargıları geride bırakıp bu sonuçlar doğrultusunda ülkenin birlik ve beraberliği için ortak çalışma şartlarını oluşturmaları gerekmektedir.

Milletin teveccühü ile oluşan bu şartlarda pekte bir istikrar çıkartabilir. Bunun için Siyasilerin azim ve kararlılık göstermesi ve ortak çalışma koşullarının sağlanması için gereken fedakarlıkları yapması şarttır.

Ben bu tabloda koalisyon görmüyorum. Milletin bir ferdi olarak ben bu tabloda Milli İttifak Hükümetini görmekteyim. Beklentileri farklı, dünya görüşleri faklı, Siyasi düşünceleri farklı olsada Milli İradenin Meclise tam olarak yansıdığı bir tabloda oluşabilecek ve Geleceğin Türkiyesini inşa edecek, Yeni Anayasayı yapacak MİLLİ İTTİFAK HÜKÜMETİNİ görmekteyim.

1920 yılında Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde oluşan Meclisin ta kendisidir şu Meclis. Kurtuluş Mücadelesini başarıyla tamamlayan ve Cumhuriyeti kuran Meclisin kendisidir bu Meclis. Bu taploda oluşan Meclis Milletin tam olarak temsil edildiği, bütün uzuvları ile temsil edildiği bir Meclis çıkmıştır.

Karamsarlığa asla gerek yoktur. Aslında sevinmelidir herkes. Aslında bu tablo bir bayram sabahıdır. Omuz omuza, safları sıklaştırarak ve el ele Geleceğin Türkiyesini ve Yeni Anayasayı yapmak için koşturma zamanıdır.

MİLLETÇE YAPTIĞIMIZ BU SEÇİMLE OLUŞAN MECLİSTEN MİLLİ İTTİFAK HÜKÜMETİNİN KURULMASI İÇİN TAM DA SIRASIDIR DEDİK. 

Hayırlı Olsun. Allah Utandırmasın. Nifak sokmaya çalışanlara ve kaos çıkarmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 408 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..