Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Milli takım

Milli takımımızın iki maçı kaldı. Birincisini kazanırsak ikincisinin önemi olacak. Rakibimiz Norveç'in durumu daa bizimki gibi. Gerçek anlamda rakibimiz. Kazanan büyük ihtimalle şampiyonaya gidecek. Onların işine beraberlik de yarayacak. Ama doksan dakikayı berabere bitirmek için çıkmayacaklardır sahaya.

Fatih Terim'in hayatının maçı denebilir. Çünkü UEFA şampiyonluğu maçında mağlup olsaydı yine büyük bir başarıya imza atmış sayılacaktı. O maçtan sonra futbol anlamında herhangi bir başarıyı hanesine yazdırmış değil. Milli takımımız bu Avrupa şampiyonasına gidemezse tam anlamıyla bu Fatih Terim'in başarısızlığı olacaktır. Böyle olması önümüzdeki maç için iyi değil. Çünkü Terim'in sağlıklı düşünmesini engelleyebilir bu durum.

Milli takım aday kadrosu açıklandı. Terim'in daha önceki tavrından farklı olarak mümkün olduğunca formda futbolcuların aday kadroya alındığını gördük. İbrahimler, Hakan Şükür, Tümer gibi futbolcular formsuz oldukları dönemlerde de çoğu kez takıma çağrılıyordu, bu kez çağrılmadılar.

Anlaşıldığı kadarıyla Terim Fenerbahçe'nin Avrupa başarısını göz önünde bulunduracak ve Fenerbahçe ve yurt dışındaki futbolcularımızdan kurulu bir takım sürecek sahaya.

Son zamanlardaki formuyla kaleye kesin olarak Volkan'ın geçeceğini söyleyebiliriz. Defansın sağ kanadında formda Gökhanı' oynatması beklenir. Onun önünde de Hamit Altıntop oynamalı. Bayern'de o pozisyonda son maçlara kadar çok başarılıydı.

Takımın en zayıf halkası solbek. Son maçlarda bu bölgeyi savunan İbrahim Üzülmez ve Volkan takıma alınmadı. Onların yerine Hakan Balta takıma girdi. Ayrıca Hayrettin de o bölgede oynayabilir. Göbekteki iki kişi kim olacak Servet ve Emre ilk akla gelen iki isim. İkisi de ağır ve geri dönüşleri zor olan futbolcular. Belki bu kez o bölgede oynayan isimlerin işi daha kolay olabilir, eğer önlerinde Deniz ve Marko Paşa olursa.

Orta alanın sol kanadında Terim muhtemelen Tuncay'dan vaz geçip Arda'yı oynatacaktır. Tuncay bu ülkenin en önemli üç futbolcusundan biri ama çok formsuz ve moralsiz. İleri ikilide Fatih ve Nihat olabilir. Takımımız içerisinde en formda oyuncu Nihat. Milli takımda gerçek kimliğini ortaya koyabilirse tabi. Takımı tamamlamamıza rağmen, Emre, Yıldıray, Tuncay, Gökdeniz ve Mehmet Topuz dışarıda kaldı. Bu orta beşli uyum içerisinde bulundukları bir günde dünyanın en önemli orta alanı olabilir değil mi? Ama hangisi gelip defansından top çıkarır ki, bence bunlardan biri sahada olacaksa o da Mehmet Topuz olmalı.

Bu maçta herkesin beklentisinin aksine kendi alanımızda daha fazla kalıp rakip alana çok süratli bir şekilde çıkarsak galibiyet şansımızın olacağını düşünüyorum. Rakibe boş alan bıraktığımız sürece defansımız çok basit hatalar yapıyor. Yardımlaşmalı ve çabuk oynamalıyız.

Kalecimizin ve forvetlerimizin de şansları yanlarında olmalı. Volkan her iki anlamda olayacak şeyler yapabilir. Dileriz en iyi gününde olsun. Semihe ilk on birde şans verilir mi, sanmıyorum. Ama verilirse sırıtmayacağından eminim. Fatih'in durumunu yakından bilmiyoruz çünkü.

Elbette gönül o gün takımımızın güzel bir oyunla galip gelmesini istiyor. Ama Futbol bir oyun ve yenilebiliriz de. Son zamanlardaki futbolumuz umut vermiyor. Öte yandan topçularımızın rakiplerinden yetenekli olduğunu da biliyoruz. Bu yeteneği ahenge dönüştürebilirsek neden olmasın.

Topçular, lütfen kendilerini ayakta tutacak kramponlar giysinler ve hakemle uğraşmadan güzel bir galibiyet hediye etsinler bizlere. "Son günlerde böyle bir galibiyete ihtiyacımız olduğu için" değil, "bu millet her şeye layık olduğu için" de galip gelmesinler lütfen. İyi topçular alduklarından, iyi ekip olduklarından, futbol oynamaktan keyif aldıklarından, bu keyfi insanlara yaşatmaktan dolayı keyif alacaklarından, mesleklerinin hakkını vermenin mutluluğunu yaşayacaklarından dolayı galip gelsinler.Avrupa Şampiyonasında kendilerini dünyaya seyrettirmek istedikleri için galip gelsinler. Maç sonunda iyi oynamaktan, galibiyetin hazzını tatmaktan dolayı mutlu olduklarını söylesinler.

Biz de yine, önemli bir şampiyonada, başkalarını takımlarını seyretmeyelim...

 
Toplam blog
: 5
: 431
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Hayatı "iğneyi kendine çuvaldızı başkasına" atasözünün anlamıyla yaşamaya çalışan bir akademisyenim...