Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

Milliyet manşetteki habere eleştiri

Milliyet manşetteki habere eleştiri
 

"Böyle haber yazılmaz" veya "Bu haber değildir" diyerek başlamak istiyorum. Bugün akşam saatlerinde Milliyet Internet’in manşetinde gördüğüm haberi eleştireceğim (1). Manşet: Makam aracına misafir olunca... Taksimde gençlerden Uras’a “Fırça”

Gazateden okuduğumuza göre olayın tek görgü tanığı olayı anlatan kişi. Hoş bir olay. Anlattığı bu olayla bir mütevazılık görüntüsü arkasında aslında kendini yüceltiyor. Çok ince bir propaganda havası var.

Haberde şöyle bir cümle var:

Taksim'de indiğini belirten Uras, "Makam arabasından indiğimde gençler hemen etrafımı çevirdi. ’Sayın Uras, daha ilk günlerde makam arabasına biniyorsunuz, korumalarla geziyorsunuz’ diye sitemde bulundular." dedi.

Bir muhabir tarafından yazılmış şöyle bir cümle olsaydı bu bir haber olurdu:

Taksim'de makam aracından inen Uras’ın çevresini saran gençler ’Ufuk başkan, daha ilk günden makam arabasına biniyorsun, korumalarla geziyorsun’ diye sitemde bulundular.

Eğer bir gazeteci bu olayı dinledikten sonra, böyle bir olay yaşanmadığını kanıtlayan bir haber yazsaydı, o ciddi bir haber olurdu. Milliyet’in manşete çıkardığı bu olay, haberden çok bir magazin dedikodusu gibi olmuş.

Yanlış anlaşılmasın, böyle bir olayın yaşanmadığını, bir mizansen olduğunu asla iddia etmiyorum, benim eleştirim anlatılanın haber olarak yazılış ve sunuluş şekline.

Bir şey daha merak ediyorum, yüzde sıfır virgül çeyrek oy alan bir partinin genel başkanını Taksim meydanında kaç kişi tanır, bu gençlerden kaçı o makam arabasını ve o arabadan indiğini görür, görenlerden kaçı böyle bir diyalog içine girme gereğini duyar?

5 Eylül 2007

(1) Uras'a gençlerden ''Makam aracı'' fırçası : http://www.milliyet.com.tr/2007/09/05/son/sonsiy47.asp

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..