Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Milliyetçilik tırmanıyor mu?

İnsanlar artık ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Hemen herkes adalete olan güvenini yitirmiş durumda. Evde bile otururken bir soyguncuyla burun buruna gelme olasılığı gittikçe artmakta. Hemen her gün kapkaç, soygun, vurgun, tecavüz, öldürme, cinayet olayları yaşanıyor. Suçlular yakalansa bile çok az ceza ile kurtuluyorlar. Daha iki gün önce boğazın karanlık sularına atılan kardeşlerin ölümüne olan üzüntümüz azalmamışken bu gün gazetede bir bacağı koparmanın diyetinin 4.800 ytl olduğunu okuyoruz. Ona olan öfkemiz dinmeden Diyarbakırda 11 yaşında ki kız çocuğuna yapılan tecavüzü okuyoruz. İnsanlar önceden sadece geçim derdiyle uğraşırken şimdi canının, kızının, oğlunun, anasının, babasının, karısının kısacası sevdiklerinin hayatı için kaygılanıyor. Bu öyle bir duygudur ki her şeyin önünde gelir. Bu can güvenliğini sağlamakla görevli devlet ne yapıyor, ' 'ver parayı kurtul'' diyor veya ''adam öldürmüşsün al sana 8 ay'' diyor.

Şimdi böyle adaletin, hakkın, adil gelir dağılımının olmadığı, bozuk düzenin olduğu bir ortamda; yıllardır ''vatan, millet, sakarya''diye diye büyüyen, ataları Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kurtuluş Savaşında savaşmış, bu ülke için kanını dökmüş bir millet ne yapar? Tabi ki milliyet duygusuna sarılır, tabi ki vatanım der. Bundan daha doğal ne olabilir ki? Bu zamana kadar ne yapıldıysa bu vatan için yapılmadı mı? Şimdi göz göre göre yağmalanmasına insanlarımızın öldürülüp, çocuklarımızın tecavüze uğramasına hangi gönül elverir. Zaten yıllardır var olan milliyetçilik duyguları hareketlenmeye başlar.

Huzur ve güven içinde yaşayan, her gün birinin ölmediği bir yerde istesenizde bu duyguyu harekete geçiremezsiniz. Bana sorulsa mesela tek bir isteğim var ''yasalarda gereken düzenlemeler yapılsın. Hak eden hak ettiği cezayı alsın ''derim. Para, pul istemiyorum. Sadece ailemden biri dışarı çıktığında kafamdan geçen bu bin bir türlü düşünce geçmesin istiyorum. Devlet erkanının yapması gereken tek şey yasaları düzenlemek ve bu adaletsizliğe bir son vermek. Açıkcası bence tırmandırılan bir şey yok. Sadece bu nehir, yatağında biraz daha hızlı akmaya başladı gibi geliyor bana.

 
Toplam blog
: 265
: 642
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Bursa'da yaşıyorum. Her zaman yazıp defterler, aj..