Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Minikler “Hayata Kat”ıldı

Minikler “Hayata Kat”ıldı
 

Yeşil Bayrağın sevincini yaşayan okul yönetimi ve minik öğrenciler haklı gururlarını doyasıya eğlenerek kutladılar


Ordu Eğitimciler Anaokulu Ordu’da bir ilke atarak Eko Okul seçildi ve verilen Yeşil Bayrağı göndere çekti. Yeşil bayrak ile Eko Okul simgesini alan eğitimciler anaokulu bu mutlu haberi minik öğrenciler ile İsmetpaşa Caddesinde yürüyüş gerçekleştirerek herkese duyurdu. Öğrenciler yürüyüş sırasında “Çöpe Atma Hayata Kat” sloganları atarak çevre bilincine dikkat çekti.

Dünyada 52 ülke ve Türkiye’de 364 okulun almaya hak kazandığı Yeşil Bayrağa Ordudan eğitimciler anaokulu alarak bu bağlamda Ordu’da bir ilke imza attılar. Okul Müdürü Mehmet Öztürk konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu bayrağın 2 senelik bir çalışmanın meyvesi olduğunu söyleyerek; “Bugünkü etkinliğimiz 2 senelik bir çalışma sonucunda gerçekleşmiş bir finaldir. Dünyada 52 Ülke Türkiye’de 364 okul Ordu’da da tek ana okul olarak biz varız.2 senelik süreç içerisinde biz çocuklara farklılık uyandırma amacıyla pil toplama, mavi kapak toplama, su, elektrik ve kağıt atıklarında tasarruf sağlama amaçlı bir süreç. Öğrencilerin okulda elektrik, su gibi çeşitli timler oluşturdukları ve her hafta atıkları inceleyerek ne kadar tasarruf sağladıklarını görüyor. Evlerinde de atık kutuları oluşturan öğrenciler bu kutuların da fotoğraflarını da okula getirerek arkadaşlarıyla paylaşıyor” diyerek çalışmaları çeşitli etkinlikler sayesinde eğlenceye de dönüştürdüklerini belirtti.         

Okul Müdürü Mehmet Öztürk Orman Haftası etkinliklerinde öğrencilere çeşitli fidanlar dağıttıklarını ve dağıtılan fidanların öğrencilerin kendilerinin diktiklerini belirterek; “öğrenciler kendi elleriyle diktikleri bu fidanlara gözleri bakıyorlar ve bunun önemini daha da iyi anlıyorlar. Bu da bizleri çok mutlu ediyor” dedi

Yürüyüşün ardından okul bahçesinde müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen minik öğrenciler okul idaresi tarafından okul bahçesine hazırlanan kendi elleriyle yaptıkları çeşitli araç gereçlerin ve resimlerin bulunduğu minik sergiyi gezerek yapılan çalışmaları daha dikkatli gözlerle incelediler.   

 

Efecan Yılmaz

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..