Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '15

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Minopolis, çocukların şehri....

Minopolis, çocukların şehri....
 

minopolis.com.tr


Sömestri gelince, yapılacak en güzel işlerden biri de torun gezdirmektir. Zamanında yoğun iş temposunda çocuklarımıza gösteremediğimiz ilginin daha fazlasını torunlara gösterdiğimiz konusunda birçok kişinin aynı fikirde olduğunu düşünüyorum.  Sömestre nedeniyle  çocuk tiyatroları ve çocuklara hitap eden filmler yanında, 4-14 yaş arasındaki çocuklara eğitici ve öğretici yararı olan bir aktiviteden söz etmek istiyorum.

Minopolis , çocukların şehri.

MINOPOLIS 2005 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana'da kurulmuştur. İki yıl süren yoğun araştırma, ürün geliştirme ve planlama aşamalarından sonra, seçkin psikologlar ve eğitim uzmanlarından oluşan bir takımın desteğiyle rol oynama kavramları ve temalı istasyonlardaki rol oynama aktiviteleri geliştirilmiştir.

Türkiye’de tüm ailelerin ulaşabileceği bir alan olabilmesi amacıyla ortaya çıkmış olan Minopolis projesi Prof. Dr. Max Friedrich tarafından 2 yıl Viyana Üniversitesi’nde Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilmiş; Türkiye uyarlaması ise İstanbul Arel Üniversitesi akademisyenleri ile yerel adaptasyon çalışmaları yapılarak şimdiki halini almıştır..

Prof. Dr. Max. H. Friedrich Teorisi;

“Çocukluk hayatın prova edildiği dönemdir!”

"Çocukların yetişkinlerin dünyasına doğru attığı neşeli ve gerçekçi her adım, sağlam ve güvenli bir geleceğe doğru atılan bir adımdır."

Minopolis İstanbul Merter’de E5 yanındaki Marmara Forum’un içinde yer almaktadır.

Burada 29 meslek istasyonu yer almakta ve çocuklar 15-45 dakikalık sürelerde bu istasyonlarda meslekler hakkında fikir sahibi olmaktadırlar. Örneğin itfaiye istasyonunda, itfaiyeci kıyafetleri girerek, itfaiye arabalarına binerek yangın söndürmeye gitmekte, ambulans’da görevli doktor olarak, hasta bakmakta, süt istasyonunda, ineğin memesinden süt sağmakla başlayıp, onları kutulamaya kadar olan aşamalarını öğretmenler gözetiminde tatbikat yaparak öğrenmektedirler.  Her istasyonda işleri bittikten sonra kendilerine minopolis parası adı altında paralar verilmekte ve sonunda çocuklar kazandıkları paraları bankaya yatırarak kumbara almakta veya hediye bölümünden kazandıkları paralar karşılığında hediye almaktadırlar.

Burada marka sponsorları da vardır. Çocuklar meslek istasyonlarının isim ve ortaklık hakkını alan markalar aracılığıyla yaptıkları meslekleri doğrudan ve kendi uygulamaları ile yaşayarak en doğru şekilde algıladıkları gibi erken yaşta tanıştıkları bu markaları “kendilerinden biri” ve “eğlenceli bir dost” olarak kabul ediyorlar. Üstelik çocuklar burada öğrendikleri her şeyi, uygulamalara ilişkin tüm tecrübelerini ebeveynlerine ve arkadaşlarına da aktararak birer marka elçisine dönüşüyorlar.

Bu istasyonlar..Banka, İnşaat ve dekarasyon merkezi, diş hastanesi, moda stüdyosu, güzellik merkezi, sanat atölyesi, fotoğraf stüdyosu, polis merkezi, Minopolis hastanesi, bilim merkezi,  temizlik istasyonu, süt çiftliği, itfaiye istasyonu, süper market, televizyon stüdyosu, deprem simülasyon merkezi, pizza istasyonu, takı tasarım istasyonu, radyo, sürüş pisti, trafik eğitim merkezi, otel, balık kraker, kargo, göz hastanesi, hamburger istasyonundan meydana gelmektedirler. Normal zamanlarda hafta içi saat 10.00 ile 18.00 arasında açık olan istasyonlar hafta sonu ve sömestri dolayısıyla iki vardiya halinde 10.00-14.30, ve 15.30 – 20.00 arasında hizmet vermektedir.  

Çocuklar bu aktivitelerde bulunurken, ebeveynler de, animatörler tarafından yapılan gösterileri izleyebilmektedirler.

Eğer fırsatınız olursa çocuklarınızı Minopolis’le tanıştırmanızı tavsiye ederim. Eminim onlar da bu aktiviteden çok memnun kalacaklardır.

https://www.minopolis.com.tr/ 

 

 

    

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..