Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Minyatür ilçe 'Mudurnu'

Minyatür ilçe 'Mudurnu'
 

Mudurnu'dan bir görünüm


Abant'tan bahsetmişken yaklaşık 20-25 km ilerisindeki, benim tabiri caizse minyatür ilçe dediğim, küçük ama tarihi bir o kadar eski olan Mudurnuyu yazmazsam olmazdı. Abant çevresinde doğa ile iç içe muhteşem bir zaman geçirdikten sonra günü Mudurnuyu da ziyaret ederek taçlandırabilirsiniz.

Mudurnu Anadolu'nun çeşitli güzelliklerinin gizli saklı olanları arasındadır. Tarihi yapıları, eski yıllanmış ahşap evleri ve dar sokaklardan oluşan küçük ilçe merkezi ile tepelerin yamacında kurulmuş muhteşem bir yerleşim yeridir. Öyle ki ilçe merkezinde gezerken aynı yüzleri defalarca görmeniz muhtemeldir. İlçe evlerinden tutunda içinde barındırdığı konaklarına kadar tarih ile içiçedir. 1300 lü yıllardan kalma tarihi eserleri barındırmaktadır.

Bizans döneminden kalma kale kalıntılarını gezerken, 1374 yılında Yıldırım Beyazıt'ın şehzadeliği döneminde yaptırılmış Yıldırım Beyazıt caminin mimarı yapısını inceleyebilirsiniz. Bunun yanında yine Osmanlı döneminden kalma Kanuni Sultan Süleyman Camii, Orhan Bey ve Samsa Çavuş camiilerinide gezebilirsiniz. Yıldırım Beyazıt döneminden kalma ve halen hizmette olan Yıldırım Beyazıt hamamında güzel bir kese attırarak rahatlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra ilçe merkezinde küçük ev lokantalarında karnınızı doyurabilir. Yapısı gereği eski esnaf samimiyetini yansıtan küçük dükkanlarında hediyelik eşya  alış verişi yapabilirsiniz. Tarihi konakların da bulunduğu dar sokaklarda nice yaşanmış hayatların yitip gittiği ama dimdik ayakta duran çok katlı ahşap yapılarla karşılaşmanızda sizi şaşırtacak güzellikler arasındadır.

Bu saklı cenneti mutlaka keşfetmeniz tavsiyesi ile selmetle kalın...

M.Emin Karış

İnstagram: nadidephotography

Facebook/eminkaris61

eminkaris@outlook.com

 
Toplam blog
: 5
: 113
Kayıt tarihi
: 02.11.15
 
 

Kartal Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü Mezunu 40'lar Kulübü Yayınlarında yazar Ayasofya De..