Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '18

 
Kategori
Özel Günler
 

Mirac Kandiliniz Kutlu Olsun...

Mirac Kandiliniz Kutlu Olsun...
 

Mirac;
Mescid-i Haram’dan, Mecid-i Aksa’ya,
Oradan Yüce Allah’ın, Huzuruna

Miraç, Hz. Peygamberin bir gece Mescid-i Haram’dan, Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Allah’ın, huzuruna vardığı ve içerisinde pek çok hikmet ve fazileti barındıran çok önemli bir gece, ulvi, mübarek bir yolculuktur. Öyle ki, bu kutsal yolculuk, varlık düzeyinde ve hakikat göğünün katmanlarında olduğu kadar, Allah’a, ulaşması için kat etmesi gereken yolu görmek isteyenlere de, muazzam bir örnek ile emsal teşkil eden kutlu bir yolculuktur. Bu anlamda Mirac, insanın Allah, katında olan erdem ve ahlak yolculuğunu, beşerilikten, insaniliğe yükselişini ifade eder.

Bu aydınlatıcı bilgilerden sonra Hz. Peygamberin, Mirac’ından, ilham alarak topyekun insanlığın her türlü ayıp, hata, vebal ve günahı gerisinde bırakarak, manevi yükselişi üzerinde de düşünmek zorundayız. İnanalar için bunun da yolu, geçici dünya hevesleri peşinde ömrü heba etmemek, bunun yerine yaşadığımız kısa dünya hayatının geçiciliğini farkedip, Allah’a dönmek, O’nun, rızasına uygun bir hayat sürmek ve geriye insanlık için yararlı işler bırakmaktır.

Bendeniz Bu inanç ve duygularla, Mirac kandilinizi tebrik eder, bu mühim gece de yapılan duaların, dünyamızın zor zamanlardan geçtiği bu günlerde, tüm islam aleminin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine ayrıca tüm insanlığın felaketlerden kurtuluşuna vesile olmasını, başta yakın çevremiz ile İSRA ve Miraç mucizesinin, cereyan ettiği kutsal hac toprakları olmak üzere, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşı, şiddet ve terörün, yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak’tan, niyaz ediyorum.

Günün Duası: “Ödül ve ceza gününün tek hakimi. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.” (Fatiha, 1/4-5)

Sözün Özü:
          “Ölüm güzel şey
          Budur perde ardından haber
          Hiç güzel olmasaydı
          Ölür müydü Peygamber?”

                       Necip Fazıl Kısakürek

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..