Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Mısır devrimine hükümet karşıtlığı menfaate mi dayalı?

Mısır devrimine hükümet karşıtlığı menfaate mi dayalı?
 

Acaba gerçekten de hükümetin Mısır’da Mursi’yi desteklemesinin ardında Müslüman iş adamlarının Müslüman kardeşler örgütüne üye iş adamlarıyla Mısır’da ortak yatırım yapmasının etkisi mi var ?

Aslında politikayı yöneten ve yönlendiren grup her ülkede bahsedildiği gibi holding patronları ve üst düzey iş adamları mı ?

Suriye’de muhalefeti desteklemek Irak’da kuzey Irak’ı muhatab almak doğru bir dış politika mı ?

Aslında belki de en önemli tartışılması gereken konu dış işlerini akademik bakış açısı ile yönetmek ne kadar doğru ve ayakları yere basan bir anlayış ? sorusuna cevap aramaktır.

Dış işleri bakanı uzak noktadan bakıldığında akademik olarak ütopik bir şekilde sanki Osmanlıymış gibi bir dış politika izliyor.

Özellikle de Ortadoğu ve arap dünyasında.

Fakat arap dünyası Türkiye’yi hiç sevmiyor ve örnek almıyor.

Çünkü araplar baskıcı bir şekilde otokrat bir yönetim tarzıyla yönetilmeye alışmışlar ve sürekli olarak Türkiye ve Türklere ihanetle geçmiş yüzyıllar.

Ama biz ve dış politakamız bu olanlardan hiçbir ders almadığı için aynı mantık çerçevesinde ütopik bir dış politika izlemeye devam ediyor.

Dış işlerinin politikası bölgede güçlü ve dediğim dedik bir güce sahipsen ve söz sahibi isen geçerlidir, akdi takdirde adama gülerler her yerde.

Tıpkı şimdi güldükleri gibi. 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..