Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

MİT'te değişim şart!

MİT'te değişim şart!
 

Seçim sonrası en önemli beklenti yeni anayasa ancak yeni anayasa yapmak herşeyi özelliklede ''temel'' sorunlarımıza hemen çözüm olmayacaktır, bu anayasadan bunu beklemek biraz ahmaklık olur. Tamam insan hakları ve Türkiye'nin yeni yapısına uygun olacak kurum ve kuruluşların işlevlerini dizayn etmek çok önemli ancak unuttuğumuz bir gerçek var oda ''hiç bir şeyin göründüğü gibi olmaması'' !!!  

Türkiye'nin yıllardan beri süregelen en önemli olayı kendi kendini yönetemeyen, gerçek işlevlerini tam olarak yapamayan bir gizli servisinin olmaması, dünyada ve Türkiyede yapılan tüm ideolojik, dinsel, etnik, sosyal, siyasesi, mafya, kaçakçılık işlerinin temel yönlendiricileri gizli servislerdir. 

Türkiyemiz maalesef Yıldız teşkilatı, Teşkilatı Mahsusa, Mah ve Mit'de dahil olmak üzere tam bağımsız (burada Yıldız ve teşkilatı mahsusa'ya haksızlık etmeyelim) olamadı, içeriye yapılan sızıntıları önleyemedi. 

Düşünseninize ülkemiz kurulduğundan bugüne kadar dünyanın en rahat operasyon düzenlenebilen toprakları ve insanlarımızı o kadar rahat yönlendirebiliyorlar ki bu konuda hiç bir şey yapamamamızda cabası, peki biz vatandaş olarak mı engelliyeceğiz? 

Hem evet hemde hayır ! 

Neden evet; çünkü artık biz şu katıksız ideolojilerimizi bırakmazsak, sahte etnik, dinsel düşüncelerimizden (burada gerçek düşünceleri ayrı tutalım) arınmazsak biz yine açık hedef haline geleceğiz. 

Neden hayır; şu anki gizli servisimiz olan Mit işini daha düzgün yapması (tabiki bazı olumlu operasyonları vardır ve olmasıda gerekir) gerektiği ve dünya temel standartlarına uygun hareket etmesi gerekirken basit bir gizli servis edasıyla ne içeride nede dışarıda etkin olamamasının önüne geçmesi gerekliliği dolayısıyla hayır... 

Yani bu konuda biz vatandaşlara da , gizli servisimize büyük görevler düşüyor. 

Ayrıca Mit ve meclis ne yapmalı ; 

1- İçeride siyasetçilerimize dışarıdan gelen etkileri minimize etmesi gerekir. Bu konuyu açarsak en son yapılan CHP ve MHP operasyonlarında dış müdahalenin önüne geçememeleri ve tiyatro seyreder gibi olayları seyretmeleri bağımsız bir ülkenin gizli servisine yakışmayacak bir durumdur. Bu tür durumları minimize etmenin yollarını mutlaka araştırılmalı, gizli servislere yakışır düzeye erişmelerini sağlamak gereklidir. 

2- Düşünebiliyor musunuz içeride sizi bölmeye çalışan bir yapılanma var ve sizin gizli servisiniz bu yapılanmanın içine 30 yıldır sızamamış! bence bu durum tamamıyla utandırıcı bir manzarayı gösteriyor. Bir gizli servis düşmanının içine sızamıyorsa o gizli servis değildir. 

3- Mit'teki personel seçimleri gözden geçirilmeli, başlangıçta siyasi torpil ve personel yakınlarının sanki aile şirketiymiş gibi iş görme çağına geldiklerini doğal eleman mantalitisiyle alım yapılmasının önüne geçilmeli, saha ajanlarını seçerken vatansever ve ne olursa olsun hiç bir durumda bu ülkenin en önemsiz bilgisini bile satmayacak düzeyde gerçek milliyetçilerden personel alımı yapmalı, bu konuda Mossad ve Bnd'yi örnek gösterebiliriz. 

4- Mitte görev yapacak ve yapan personeli dış operasyonların etkilerinde kalmaması için özenli ve düzgün bir eğitimden geçirmek gerekmektedir. Neden derseniz en azından Pkk'nın kuruluşunda gerçekten vatansever olan Asker ve Mit yetkilerinin kandırılması durumu ne denirse densin çok cahilce kanılan ve kolayca yapılabilen bir dış operasyondur. Bu operasyonun etkisine giren yetkilierin olması bir garabettir. 

5- Mitten şu şekilde bir veryansın gelebilir ve haklılar , operasyon yetkilerimiz yokki ne yapabiliriz serzenişi. Görevlerini icra etmelerinde engel teşkil ediyor. Anlıyoruz bu konuda Meclisin bence en önemli yapacağı değişikli Mit'e çağdaşlarında olduğu gibi aktif operasyon yapabilecekleri bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor. 

Mit teşkilat kanununda yapılacak operasyon yapma yetkisinin verilmesi, eğitim düzeyinin artırılması (Burada yetkililer eğitim düzeyini yanlış algılıyorlar eğitim demek yabancı dil demek değil eğitim demek sizi satmayacak, sizi yüceltecek bir insan gücünü yetiştirmek ve bulmak demektir), yurtiçi yapılan kaçakçılık işlemlerinde asker, emniyet vb diğer unsurlarının elini çekmesi ve hakimiyetin tamamıyla Mit'e devredilmesi sağlamak (bu durum gizli yasal olmayan bütçeyi artıracaktır ve operasyonlar için çok güçlü kaynak sağlayacaktır, öbür türlü sadece kişilerin menfaatine durumlar ortaya çıkıyor) , yurtiçindeki yabancı servis operasyonları minimize edilmesi ve operasyonlara katkı veren yerli işbirlikçilere güzel bir gözdağı verilmesi elzem durumundadır. 

Sevgili arkadaşlar devletin devlet etme kabiliyetine haiz olabilmesinin yolu bağımsız ve güçlü bir gizli servisinin olmasından geçer. 

Saygılar.. 

 
Toplam blog
: 22
: 1080
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

Tarih, felsefe, siyaset, teoloji, gizli servis konuları, kadim ve mistik konular ile hobi olarak ..