Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Modern hayatta aşk ve seks önemini kaybediyor mu?

Modern hayatta aşk ve seks önemini kaybediyor mu?
 

Aşk ve seks modern olmayan insanların tutkusu ve bence modern olmamanın tek olumlu yanı da bu. Nedeni ise modern olmayan insanların ten ve tenle ilgili zevklerden hoşlanıyor olmaları. Bunda hayatın yeni argümanlarını bilmeyişleri yüzünden hala annelerinin, karı ya da kocalarının dizinin dibinde olmaları etken. Yaşam alanları sınırlı ve yapacakları belli. Yemek yiyecekler, çocuklarını yatırdıktan sonra da yatağa gidecekler.

Oysa modernlerin o kadar çok işleri eğlenceleri var ki aşk ve sekse zamanları kalmıyor. Tabii ki sadece bu değil; modernlerin bu işleri eğlenceleri onlarda alışkanlık yapıp kişilik değişimine yol açıyor. Merak ve hobiler kişileri tutsak ediyor. Demek ki yürek ne için çarparsa vücut onu takip ediyor. Şüphesiz her an yanlarında değiliz, ne yaptıklarını bilemeyiz ama modernler sanki aşk ve seksten uzaklar.

Özellikle entel bayanlar aktivitelere ve yaşam kargaşalarına kendilerini o kadar kaptırmışlar ki hala genç ve güzel olanların bile sanki dumura uğramışlar gibi halleri var. Aşktan bahsedince şiir okuyorlar o kadar. İhtimal ki yürekleri o kadar başka şeylerle dolu ki duyguları da uyanmıyor.

Tabi bizimkisi sadece tahmin. Belki de yanılıyoruz. Belki tercihleri değişti, daha önemli uğraşlar aşkın meşkin yerini aldı. Oysa cinsellik ihtiyaç. Ama işte zorunluluk sandığınız şeyler de değişebiliyor. Erkek arkadaş kavramı belli bir kültür düzeyinden sonra anlamını yitiriyor; ilkel ve avam kalıyor. Erkek arkadaşın yerini birlikte gezip yiyip içerek sohbet edilen İsmail beyler, üstatlar, hocamlar alıyor.

Erkekler de biraz böyle. Entel toplantılarda masalara oturup modern hanımlarla sohbet ediyorlar. Tesadüfen böyle birkaç toplantıda bunu görebiliyorsunuz. Şüphesiz gerek erkekler gerekse kadınlar gençlik yıllarında aşk yaşadılar. Ama işte 40–50 den sonra sanki başka bir hayata geçiyorlar gibi. Ancak bu daha ziyade kadınlarda gözüküyor. Tabi kimsenin günahını almak istemem, bu, dışarıya karşı bir maske de olabilir. Her halükarda modern hanımların 50’yi aşkınlarında (ahlak kısıtlamaları olmadığı halde) cinsellik çok önemli değil gibi. Bu kadınlar ömürlerinin bundan sonrasını dolu dolu yaşıyorlar ama sanki başka şeylerle. Yemek, içmek, gezmek, dolaşmak, sohbet, muhabbet gibi.

Daha fakir, taşralı ve alt kültürdeki insanlar zengin kültürlü elitlerin yaptıkları şeyleri bilmedikleri bilseler de paraları olmadığı için hayatlarını dolduracak şeylerden biri de aşk, meşk, kaçamak, cinsellik… Bu biraz da serbest yaşam kendilerine yasak edildiği için böyle. Eminim ki kayıtlı zamparalar avlarını modernler içinde boşuna arıyorlar. Puro içmekten yanağı şişmiş, çok yemekten boynunda bir çene daha meydana gelmiş, ağzı laf yapan entel mirim Fettah beyefendileri bu hanımlar için Tatar Ramazan’ın yanında daha değerlidir.

Sosyete hanımlar, konkenciler, kulüp bayanları, STK gönüllüleri… Bunların belki yatak odaları bile yok. Artık değişmişler, farklı bir yaşamın insanları olmuşlar bence. Cinsellik, yatıp kalkma, çocuk yapma, hamilelik hani yaşları tutsa bile onlara banal geliyor olabilir. Bu kültürdeki insanları bu yönüyle iyi tanımak lazım. Dediğimiz gibi, bizimkisi sadece tahmin, yanılıyor olabiliriz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..