Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '12

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Mucize Bitkiler ve faydaları

Mucize Bitkiler ve faydaları
 

alıntıdır


Özellikle bitki çaylarına merakı olanlar için yazıyorum. Baş ağrısında ve çeşitli rahatsızlıklarda ilaç kullanmayı hiç sevmeyen ben, oldukça meraklıyım bitki çaylarına. Kullanılan antibiyotik ve ilaçlar zamanla midede telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabiliyor.

İlaç kullanmak düzenli bir alışkanlık haline geldiğinde, en ufak bir baş ağrısında bile hemen ellerimiz prospektüsünü okumadan, iyi geldiğini duyduğumuz ilaçlara gidiyorsa tehlike var! Rutin bir rahatsızlığımız olmadığı halde sürekli ilaç kullanmanın ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ya bilmiyoruz, ya umursamıyoruz.

Oysa alternatif tıbbın mucizeleri doğru kullanıldığında doğru sonuçlar verebiliyor. En azından öksürük, baş ağrısı ve bunun gibi sorunlarda kurtarıcı olabiliyor.

En son tanıştığım bitkilerden biri Mekke Gülü. İlk içtiğimde ekşimsi tadına alışamadım ama daha sonra ki içişimde o tada doyamadım. Mekke Gülü; ölü hücreleri yenilemeye, yüksek tansiyona, kandaki şekeri düzenlemeye, böbrek iltihaplarına oldukça iyi gelmekte. Ve en önemlisi bol miktarda C Vitamini içermekte.

Adaçayı; vücut direncini arttırır. Özellikle hastalık sonrası vücudun toparlanma sürecinde zindelik verir. Mide ve bağırsaklarda rahatlama sağlar, iltihaplı boğaz hastalıklarında birebirdir. Kanı temizler, solunum yollarına ferahlık katar.

Defne; Yorgunluk, bronşit, uyutucu, mikrop öldürücü, hazım ettirici, spazm çözücü, mide bağırsak gazı söktürücü, idrar söktürücü, nefes açıcı, terletici, hazmettirici ve uyarıcı özelliği vardır. Soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelen kırgınlık, romatizma, ağrılarına faydalıdır. Hamilelere yasaktır.

Çörek Otu; Bu bitki için söylenecek çok şey var. Kuran da yeri olan, kanser tedavilerinde, bronşit tedavilerinde fayda sağladığı söylenilen bir bitki. Aslında her derde deva bir bitki olduğu söyleniyor. Mide, kalp – damar, astım-bronşit, romatizma, kolesterol, kanı sulandırma, şeker hastalıkları.

Zencefil; Soğuk algınlığı ve öksürüğün doğal tedavisi. Baş ağrısında zonklayan damarları yatıştırır. Terletici ve ateş düşürücü etkisi vardır. Mide – bağırsak enfeksiyonlarında kullanılır. İştah açar, zihin açıklığı verir. Netliği olmamakla beraber kanser hastalıklarına iyi geldiği de söylenmiştir.

Melisa; Beyin, kalp ve sindirim sistemi üzerinde koruyucu kuvvetlendirici, spazm çözücü, ruhsal ve fiziksel sakinleştirici, hazmı kolaylaştırıcıdır. Kansızlığı, terlemeyi önleyici, bağırsak parazitlerini düşürücü, sinir krizleri, depresyon kulak çınlaması, baygınlık, baş dönmesi, kansızlık, yara iyileştirici, mikrop öldürücü, aşırı gerginliğin getirmiş olduğu sinir krizlerine, depresif huzursuzluklara, istem dışı kasılmalara, hafıza zayıflığına karşı çok etkili.

Ayrıca cilt ve saç bakımlarında canlılık verici özelliği sayesinde tercih edilen bitkiler arasında.

Bunlar bildiklerimden sadece birkaçı. Daha doğrusu kullandığım ve yeni tattığım bitkiler. Her şeyin fazlası nasıl zararsa, aynı zarar bitki çayları içinde geçerli tabii.

Dozunda kullanılmadığında yan etkisini de görmek mümkün. Ancak amaca uygun ve doğru kullanımda istenen sonucu sağlayabiliyor.

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..