Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

mustafa kemal büyükmıhcı

http://blog.milliyet.com.tr/mihci47

16 Nisan '16

 
Kategori
İnançlar
 

Mucize mi arıyorsun?

Mucize mi arıyorsun?
 

Anlayana sivrisinek saz...


“Göklerde ve yerde nice ayetler (deliller) vardır ki, insanlar onlara sırt çevirir de yanlarından geçer giderler.” Yunus-105

Nedir sence mucize kardeşim? Seni aciz bırakan, doğa kanunlarına aykırı saydığın olaylar mı? Tüm yaratılmışları sarıp sarmalayan o kanunların ne kadarını biliyoruz?  Her “Hah bulduk, bu da varmış!” dediğimizde yığınlarla yeni sorular akın etmiyor mu? Bugün hayatımızın parçası haline gelen bir aracı insanlara yüzyıl önce gösterseydik, ne derlerdi acaba?

Neden mucize arayıp durursun be kardeşim? Kalbinde iman kıvılcımı mı istiyorsun, yoksa kıvılcımın nurlaşmasını mı? Peygamberlere verilen mucizelerin, “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!” misali, ancak arayan kalpleri etkilediğini hiç düşündün mü? İnsanı uyaran, mümini müjdeleyen Kur'an’a sarılıyorsan, yaşantının her anının mucizelerle dolup taştığını idrak edemiyor musun?  Cüz-i iradenle bir işe niyet ettin diyelim; o işi sen mi yapıyorsun? Yoksa Allah o işi veya o işin bir engelini senin için yaratıyor mu? 

 
Toplam blog
: 112
: 152
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

ODTÜ'lüyüm, makina yüksek mühendisiyim, vicdanı rahat bir memur emeklisiyim, iki çucuk babasıyım,..