Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Mucizenin sıvı hali

Mucizenin sıvı hali
 

mucizenin SIVI hali


Merhabalar sevgili dostlar,

İlk yazımın üzerinden hayli vakit geçmiş, konu zeytinyağı olunca çok da ilgi çekmişiz, ne güzel...Mucize'nin sıvı hali, tabi ki naturel sızma zeytinyağıdır, kalp krizini engelleyici özelliği olan sıvı, sizce de mucize değilmidir? Bu konu başka bir yazıda, bugün sızma nedir? riviera nedir? bunları anlatmak istiyorum.

Zeytinyağı temel olarak 3'e ayrılır.

1) Naturel sızma zeytinyağı.. Dalından taze taze toplanan zeytinler, hiç beklenmeksizin, hemen fabrikaya ulaştırılır, ve sıkılırsa, asit oranı çok düşük olur, filtre edilir, afiyetle yenir. Faydalı olan yağ budur.

2) Rafine zeytinyağı. Dalından toplanan zeytinler, bir süre bekletildikten sonra sıkılırsa, zeytinlerde bozulma başlayacağı için bundan üretilen yağ da bozulmuş olur. Asit oranı çok yüksek çıkar, acı olur, yenmez. Bu zeytinyağları rafinerilerde temizlenirler, kötü koku ve asit gider, ancak zeytinyağının faydalı özellikleri de gider. Sıradan bir sıvı olur, kızartmalarda idealdir.

3) Riviera zeytinyağı.. Rafine zeytinyağının içine %10 ila 20 arasında naturel sızma zeytinyağı konur, bu karışıma da riviera adı verilir. Rafine yağı değerlendirmenin bir yolu.

Siz sızmadan şaşmayın sakın.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

 
Toplam blog
: 3
: 584
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

Adanalı, Adana doğumlu, Adana'yı seven, kendi çapında faydalı olmaya çalışan, doğa dostu, zeytinseve..