Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Muhalefetin samimiyetsizliğinin son göstergeleri ya da artık Fenerbahçeli değilim..

Muhalefetin samimiyetsizliğinin son göstergeleri ya da artık Fenerbahçeli değilim..
 

açlık oyunları


Aslında iktidarın da samimiyetsizliğinin göstergeleri aşağıdaki gelişmeler..
Samimi değiller çünkü arka planda kendilerini kurtarmak için anlaşıyorlar.
Hala hükmünü sürdüren rant dağıtım sistemine siyaseten varlıklarını sürdürebilmek için ihtiyaçları var. Hala rüşvet vererek siyaseten var olmayı doğal görüyorlar. Buna alışmış delege güruhu da hala siyasi partilerde egemen..

Samimi olarak temiz toplum temiz siyaset diyen bir siyasi hareket yok hala kıyıdan köşeden hamasi nutuklarla geçinip gidiyorlar.. Bu konularda yeniden var olmaya çalışan yenilenmeye çalışan yeni sol hareketler bile duyarlılık geliştiremiyor..

Çünkü son yasal düzenlemeler, Kamu denetçiliği, Sayıştay ve ÖYM düzenlemesi değişimin değil düzeni cilalamanın göstergeleri.

Önceki günlerde kamu denetçiliği yasası çıktı.. İstisnalarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız.. Hala denetlenemeyen kurumlarımız denetlenemeyen değil hakkında şikayette bulunamayacağımız  kurumlar var ve olacak..

Özel yetkili mahkemeler tırpanlandı... Yolsuzluklara sıra gelmişti hatta direk ortasına dalmışlardı; kamu ihale kurumuna...

Sonra Sayıştay yasası esnetildi.."Sayıştay denetiminin çok önemli ayaklarından;  (1) Kamu idarelerinin mali rapor ve tablolarının, güvenilirliği ve doğruluğu hakkında görüş bildirilmesi, (2) Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli olarak kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi, (3) İç kontrol sistemlerinin değerlendirilmesine ilişkin görev ve yetkileri ortadan kaldırılmaktadır...“iş ve işlemlerin (…) yönetsel bakımdan gerekliliği, ölçülülüğü, etkililiği, ekonomikliği, verimliliği ve benzeri gerekçelerle uygun bulunmadığı yönünde görüş ve öneri içeren yerindelik denetimi sayılabilecek denetim raporu düzenlenemez.” denilmiştir."Say-Der. Bu şekilde 5018 in denetim ve açıklık ruhu linç edildi.

AB ile eşleştirme projesi kapsamında geliştirilen 5018 sayılı Kamu Mali Denetimi ve Kontrol Yasası ile hükümet bi türlü barışamadı.. Her yerinden delik deşik etti.

Devlet tam açık tam denetlenebilir kılınmadan demokrasi olmaz. Tüm siyasi partiler kirli, samimi iseler önce siyasi partiler yasasını demokratikleştirmeliler.. Sonrasında ise Denetime; hesap vermek üzerine arka plandaki ortaklıklarına son vererek temiz toplum yolunda yargının önünden çekilmeliler...

Ya da benim gibiler gelişmeleri yanlış okuyorlarsa dinlemeye hazırız.. Eksikte olsa kamu denetçiliği kurumu Sayıştay'ın elinden alınan yeni kurumsal denetimi gerçekleştirecekse bu çıkılıp anlatılsın, yolsuzlukların üzerine nasıl gidileceği açıklansın..

Yasal düzenlemeler eksik yapılıyor ya da yapılan düzenlemeler eksiltiliyor, asıl muhalefet noktaları bunlar olmalı... Olamıyor çünkü paylaşma devam ediyor..

Bu arada Şike'den ceza alan Fenerbahçe başkanı sanki basında kahraman ilan edildi, tahliye olmuş.. Ben bu başkan ve tayfası çekilmedikçe artık Fenerbahçeli değilim..

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..