Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Muhteşem bir adım adım resimli Domates Çorbası tarifi

Muhteşem bir adım adım resimli Domates Çorbası tarifi
 

Instagram takipçilerim biliyordur kesin. Eşim şu anda sıkı bir diyette. Bana ve diyetisyene kalsa, önemli bir fazlalığı yoktu zaten ama "Üşengeç Şef'in Kocası olmak değil, hem evde hem dışarıda devamlı surette lezzetli yemekler arasında biraz kontrollü gitmem lazım" dedi ve 5 haftada 11 kilo verdi maşallah. "Nasıl yaptı?" derseniz, diyetisyenin verdiği programa harfi harfine uyarak ve haftada en az 3 gün 45 dakika hızlı tempo yürüyüşle... 

Benden Domates Çorbası istediğinde de ona unsuz ve kremasız bir çorba yaptım. Sonuç enfes bi'şey oldu. Siz diyet yapmıyorsanız, kremasını da eklersiniz diye onu da malzeme listesine ekledim ama bence un katmaya hiç gerek yok. Muhteşem bir lezzet oldu. Bu tarifim de özellikle geçenlerde "öğrenci evinde sizin tariflerinize bakarak, annemizin yemekleriyle özlemimizi bir nebze olsun gideriyoruz. Lütfen Domates Çorbası yapmayı da anlatır mısınız?" diyen güzel kardeşlerime ve tüm Domates Çorbası severlere gelsin. Hadi bakalım başlıyoruz. Hiç merak etmeyin, çok kolay! :)

 

 

Adım Adım Resimli Anlatımıyla 
DOMATES ÇORBASI TARİFİ 
 

Malzemeler
(6 Çorba Kaselik)

 

 adet Domates 

1 adet Kuru Soğan 

1 diş sarımsak 

1 kutu Krema (200 ml) 

2 yemek kaşığı Zeytinyağı 

1 yemek kaşığı Tereyağ 

2 yemek kaşığı Domates Salçası 

1/2 yemek kaşığı Biber Salçası (Şart değil, arzu ederseniz tabi) 

1/6 tablet büyüklüğünde Et Bulyon (İstemezseniz hiç kullanmayın) 

1 silme çay kaşığı Tuz 

1,5 litre kaynar Su 

Hazırlanışı

Domatesleri yıkayıp, elma soyar gibi kabuklarını bıçakla soyuyorum. 

Bu aşamadan sonra siz, ister domatesleri rendelersiniz, isterseniz de rende ile hiç uğraşmayıp, benim gibi önce yemeklik küp küp doğrayıp, çorba piştikten sonra blender'dan geçirebilirsiniz.

 


Yemeklik doğrayacağım için, kolay yöntem olarak, ortadan ikiye bölüp, düz olan kısımları kesme tahtasına değecek şekilde yanyana dizip, yarım santim aralıklarla ince ince dilimliyorum.
 

Sonra kestiğim yöne dik şekilde yine ince ince tüm domatesleri kıyıyorum.
 


1 kuru Soğan'ın üst ve altındaki sap kısımlarını ve kabuklarını, hatta kabuktan sonraki beyaz olan 1 katını dahil olmak üzere, kesin atıyorum.
 


Kalan kısmını güzelce yıkıyorum.
 


Bir diş sarımsağı soyup, bıçakla ince ince küp küp dilimliyorum.
 

 

 

Tencereyi ocağa alıp, içine Riviera zeytinyağı ve Tereyağımı koyup, eritiyorum.
 

 


Yağ çok hafif köpürmeye başlayınca, içine ilk olarak ince ince kıydığım Sarımsakları katıyorum.
 

 

Karıştırarak hafifçe pembeleştiriyorum.
 

 

Ardından Salçalarımı ilave edip, yağda karıştırarak biraz kavuruyorum.
 


Biber salçanız yoksa ya da kullanmak istemiyorsanız, çok da dert değil. Keyfiniz bilir:)
 

 


Şimdi sıra Domatesleri eklemeye geldi.
 


Onları da ilave edip, arada karıştırarak, yumuşayana kadar biraz da beraber pişiriyorum.
 


Aynı anda içine kesip hazırladığım Soğanı, bütün halinde koyuyorum.
 

 

1 tablet et bulyonun, yaklaşık 6'da birini (yani çok küçük bir miktarını) ilave ediyorum.
 

 

Üzerine kaynar suyumu da ekliyorum.
 

 

1 silme çay kaşığı kadar Tuz ilave ediyorum.
 

 

Orta ateşte kaynayana kadar biraz karıştırıyorum.
 

 

Kaynamaya başladıktan sonra, kapağını, taşmasın diye yarım kapatıyorum ve ocağın altını kısıyorum.
 

 

10-15 dakika bu şekilde piştikten sonra, ister içinden soğanı alıp attıktan sonrai ister o soğanın etrafından (ona dokunmadan) blenderdan geçiriyorum.
 

 


Pürüzsüz bir yapı elde edince çorbam artık hazır demektir. 
 


Bu aşamaya kadar formül aynı. Eğer kremalı olmasını istiyorsanız, şimdi içine alıştıra alıştıra yemeklik kremadan eklemeniz yeterli. 
 

Afiyet şeker olsun:)

 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..