Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Peynirli, maydanozlu, Spagetti makarna

Peynirli, maydanozlu, Spagetti makarna
 

Makarna sevgisi bir başkadır. Aklınıza gelen her malzemeyi makarna yemeği içine uygulayabilirsiniz. Zayıflamak isteyenler dahi makarnadan vazgeçemezler, diyet listesinde makarnaya yer veririler.

Ben bu sefer makarnaya çok sevdiğim İzmir tulum peynirini ve kendi kuruttuğum maydanozları koydum. Kurutulmuş maydanoz bulamazsanız rondo’da çok ince çekilmiş maydanozları kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

1 paket spagetti makarna

Rendelenmiş İzmir tulum peyniri(Arzu ettiğiniz herhangi bir peynir çeşidi de olabilir.)

Kurutulmuş maydanoz veya rondo’da çok ince kıyılmış maydanoz

1 orta boy çay bardağı zeytinyağı

1.5 tatlı kaşığı tuz

Ketçap

Yapılışı:

Bir tencereye suyu koyduktan sonra makarnalar yapışmasın diye çok az zeytinyağı ilave edilir.

Su kaynayınca makarnaları elimizle iki parçaya ayırarak ilave ederiz. Suyu kaynayan tencerenin altı kısılır ve su taşmasın diye tencerenin kapağı yarım açık bırakılır. Elimize ikinci çelik bir tava veya tencere alır ve üzerine makarna süzgecini koyarız. Pişen makarnaların suyunu süzgeçten süzeriz ve süzgecin altındaki kapta biriken makarnanın nişastalı suyunu atmayız, nedeni ise makarnanın besi değeri kaybolmasın diye.

Makarnanın nişastalı suyunu aldıktan sonra makarnayı birbirine yapışmasın diye soğuk suyla yıkarız. Nişastalı suyu makarna tenceresine koyarız, içine 1 orta boy çay bardağı zeytinyağı ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederiz. Su kaynadıktan sonra içine makarnaları ilave ederiz ve makarnaları alt üst ettikten sonra içine kurutulmuş maydanozları ilave ederiz ve tekrar makarnaları alt üst ederiz. Rendelenmiş peynirleri ve ketçabı makarnaları tabağa servis yaptıktan sonra ilave ederiz.

Afiyet olsun, her şey gönlünüzce olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..