Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ev yapımı karışık gözleme

 Ev yapımı karışık gözleme
 

Pırasa, ıspanak veya pazı, rendelenmiş patates gibi karışık kış sebzeleri ile yapılan bir gözleme çeşidi, beyaz peyniri veya lor peynirini de gözlemenin içine koymayı unutmamak gerekir. Sebze, protein, karbonhidrat ve yağ içerikli bir hamur işi türü. Yanında da istediğiniz kadar ayran içebilirsiniz.

Malzemeler:

4 veya 5 bardak un

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Alabildiği kadar su

İç malzemesi için:

Doğranmış ve ince kıyılmış pırasa(yeşil sapları ile birlikte), ıspanak veya pazı, rendelenmiş patates

Lor peyniri veya ufalanmış beyaz peynir

Pişen hamuru yağlamak için zeytinyağı

Yapılışı:

Un, tuz, toz şeker ve su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. Hamur kabının üzerine bir bez kapatılarak hamur en az bir saat dinlendirilir.

Hamur dinlenirken sebzeler yıkanarak ince ince doğranır, patatesler haşlanır ve rendelenir.

Hamur tezgahı unlanır ve oklavayla büyük bir yufka açılır. Yufkanın bir tarafı katlanarak malzemeler konulur ve yufka katlanır.

Büyük bir alüminyum veya teflon tava yağ konulmadan kızdırılır. Kızgın tavaya yufkamız konulur, ocağın altı kısılır. Pişen yufka ters çevrilerek diğer yüzü de pişirilir.

Diğer yüzü de pişen yufkayı tavadan aldıktan sonra her iki yüzüne de bir fırça yardımıyla zeytinyağı süreriz.

Gözlemeleri pişirdikten sonra ayran veya çay ile servis ederiz. Gözlemelerin yanına zeytin, domates, salatalık, turşu da iyi gider.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..