Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Muhteşem bir kadın olmak

Muhteşem bir kadın olmak
 

Muhteşem Bir Kadın


Ölüm bedenin ölmesidir. Buna elbet herkes tanık oluyor. Ölümün soğuk yüzü görününce bir çok şey sorgulanıyor. Bu hepimiz için böyle.

Ölmeyen ise, o ruhta, o zihinde doğmuş düşünce ve fikirlerdir. Nasıl ölsün onlar, o kadar uzun yaşarlar ki! insanların o düşünce ve fikirlere, hikayelere ilgi gösterdiği sürece var olmaya devam ederler. O zaman ölüm çok mühim değildir.

Tarihin yaklaşık beş yüz yıl öncesini aralayabilmek, bütün eleştirilere kendini siper ederek bize masal tadında gerçeği anlatmak hiç kolay olmasa gerek. Kendi tarihi ile yüzleşmek bir çok kişinin işine gelmese de, yüzleşilmesi gereken önemli bir gerçektir. Bu gerçekleri kutsayıp  mükemelleştirmek yerine o devri anlamaya çalışarak bizlere başka ufuklar açtı  Meral  Okay. O devri, o pencereyi cesurca aralarken gözden kaçırdıklarımızı bize hatırlattı. Her zaman tarihi; kendi devri ve çağdaşları ile değerlendirmek gerekir. O zaman kendi  zaman ve koşullarında yaşanan tarihe hak vermemiz çok daha kolay olur. Bu gün için ise geçmişten ibret alıp yapılan hataları tekrarlamamak önemlidir.

Meral Okay büyük bir adım attı. Üstelik en çok bize veya o zaman bizim hakimiyetimizdeki bir çok ülkeye bu dizi ile bir kez daha köklerimiz hatırlatıldı.  Bunu kim daha iyi yapabilirdi. Üstelik kaleminin kuvveti, inceliği ve zarafeti sözlerdeki vurguları ne çok anlam katmıştır bu diziye.

Ölümü bir çok şeyi yarıda bırakırken gençlere işik oldu. O korkusuzdu. Bir çok erkekten vede aydın kadından çok daha yalın ve cesurdu. Emek ve azmin neleri başarabileceğini biliyordu. Zaman ona yetmedi elbette. O geçmişi kahramanlarını yeniden harırlattı.  Böylece o kahramanlar ve tarihimizin muhteşem zamanlarına yeniden hayat verdi. Herkesin kapısından bacasından süzüldü.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..