Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '13

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl- Starlar geçidi!

Muhteşem Yüzyıl- Starlar geçidi!
 

Umarım usta gelir, bizde keyfini süreriz


Kim ne dese desin, tek galip Muhteşem Yüzyıl dizisi. Aslında dizinin yayına girmesi ile birlikte sadece Türk halkı değil bütün dünya gözlerini Osmanlı tarihine çevirdi. Kitapçılarda Hürrem Sultan ve Kanuni ile ilgili yazılı kaynaklar aranıp soruluyor, dünya ise Osmanlı’ya bakıp ‘’sen neymişsin be abi?’’ demekten kendini alamıyor. Evet, yanlışları ile de gündeme geliyor dizi ama bu bir dizi ve daha önce de dediğim gibi senaristlerin aklından, yönetmenin gözünden ekranlarda yer buluyor. Tarihimiz ile ilgili halının altına süpürülenlerde bizleri hayrete düşürüp, bazılarımızı öfkelendirecek kadar ileri gidiyor. Eğer diziye müdahale edilmeseydi bazı olaylar daha sert bir dille ekranda can bulacaktı. Ama engellere rağmen dizide oldukça cüretkar tavırlarla hali hazırda reyting rekorları kırıyor. Beğenmeyen lütfen uzaktan kumandasının düğmesini kullanıp başka kanala geçsin!

Hataları son günlerde gene gündemde Muhteşem Yüzyıl dizisinin! Pargalı’nın gece yarısı öldürülmesi sonrası yapılan sıradan ve gizli defin işlemi, ayrıca gün ışığında bu işlemin yapılması bir de isimsiz bir şekilde gömülmesi, namazının kılınmaması… v.s. tarihçileri yine konuşturdu. Minyatürlerde Pargalı’nın meşaleler eşliğinde defin işlemi yapıldığı ve tabutun üzerinde de kavuğunun bulunduğu yönünde açıklamalar tarihçilerden geldi. Bence bu tarz tarihçilerin diziye müdahale etmesi, dizinin izlenmesine ve tarihi merak eden insanların çoğalmasına neden oluyor. Yani zannımca oldukça hoş bir durum! Hem aydınlanıp, hem de dışımıza gösterdiğimiz özeni tarihimize ve beynimize de sunmamızı sağlıyor. Bu yüzdendir ki, bence dizi oldukça başarılı!

Hem diziyi seyrederken şu solukları tutup seyre dalmak yok mu? Benim için en az dizi kadar Muhteşem! Bu arada kulağıma gelenlere göre dizinde Mimar Sinan’ın asıl kimliği ile ilgili RTÜK uyarısı nedeni ile de Mimar Sinan bir türlü sahne alamıyor. Çünkü Mimar Sinan, Ermeni devşirmesi! İşte RTÜK bu durumun duyulmasını istemediği için diziye müdahale etmekte ve Koca Sinan’a kavuşamadan diziyi seyrediyoruz.

Mimar Sinan’ı Osmanlıya takdim eden kişi Lütfi Paşa’dır. Yani dizi senaryosu bir şekilde Mimar Sinan’a bağlanacak da ne zaman ve ne şekilde. Aman elinizi çabuk tutun çünkü Lütfi Paşa altı üstü 2 sene sarayda kalacak. Bu da dizide oldukça az bir süre görünecek anlamını taşır. Tabi bu sözüm senaristlere idi ama zaten onlar işini biliyordur! Endişeye yer yok! Osmanlı Tarihi sevenler bizim mimarlarımızın azınlık gurubuna dahil olduğunu bilir. Taş işlemecilerinin ermeni olduğunu da bilir yani bizim aslında bildiğimiz, zaman içerisinde unuttuğumuz bir durum saklanmaya çalışılan. Umarım senaristler bu durumu bir an önce sonuca bağlar da biz de Mimarların Mimarı Koca Sinan’a kavuşuruz.

Mimar Sinan, rolü için geçtiğimiz Temmuz- Ağustos aylarında bir isim gündemdeydi. Sıkı durun bu isim çok süper! Eveeet! Şener Şen, Mimar Sinan olarak düşünülmüş ve dedikodulara göre de rolü kabul etmişti. Ben bilmem, bildiğimi de bildiğim kadar paylaşırım. Koca Sinan’ı, Şener Şen gibi bir ustanın canlandırması diziyi olduğundan daha da çekici bir hale sokacaktır. Bir tarafta Tuncel Kurtiz, bir tarafta Halit Ergenç, bir tarafta Şener Şen… işte muhteşem sac ayağı! Sakın diğer oyuncuların isimlerini yazmadım diye onları unuttum sanmayın. Mesela Selma Ergeç, aptal sarışın imajını yıktı geçti! Bence sinema ve tv yepyeni bir star kazandı. Nur Fettahoğlu da büyük bir ivme kattı. Kimi yazsam bilemedim bence her biri birbirinden iyi oyunculukları ile göz dolduruyorlar. Muhteşem Yüzyıl, Muhteşemler geçidi gibi oldu! 

Ama ben Mimar’ım Sinan’ımı sabırsızlıkla bekliyorum. Eğer Şener Şen usta bu rol ile ekrana gelmeyecekse de (maddi konularda anlaşma ne oldu, bilmiyorum) yerine süper bir oyuncu bulunacaktır. Muhteşem Yüzyıl ‘’Starlar Geçidi’’ne devam edecektir.

Hayatınızı her dem star olarak sürdürmeniz dileği ile…

www.medyabey.com

https://twitter.com/eceer6

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

 

  

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..