Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '14

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl dizisinde muhteşem kareler gördük

Muhteşem Yüzyıl dizisinde muhteşem kareler gördük
 

İçimde bir burukluk ile izlerken, veda edeceğimizi bile bile  görkemli sahneleri ile başım döndü. Bir heyecan fırtınasının odamda beni bulduğunu bir daha fark ettim!Konya Ovası'nda cenge tutuşacak şehzadelerin sahnesi; yapımın, oyuncularının,  her bir çalışanın, reflektör tutanından, montajda son noktayı koyanına kadar başarısını bir daha gözümüze soktu. Ne heybetli sahneydi Allah'ım! Harcanan maddi- manevi her şeyin ifadesi Konya Ovası'nda ki bu muhteşem görüntülerde bir daha can buldu.

Vakarını göz kamaştırıcı sahnelerine, derinden vuran endişeli yüz ifadeleri ile beslenmiş bu savaşın asıl galibi Muhteşem Yüzyıl dizisinin ilk gününden beri emeği geçen her neferinde gizli ve şiddetinin okşayan bir elden kudretle ekrana vurulmuş yumruğa kadar dönüşen güçte olduğunu bize kanıtladı. Bu kadar heybetli bir diziyi bir daha ne zaman seyredeceğiz düşüncesi inanın beni sarsıyor ve örseliyor.

Abartacak bir şey yok! diyenlere "Muhteşem Yüzyıl'a rakibim" diye ortaya atılanların dibe çakılışını hatırlatayım da sözün son noktası olsun! Kudretin, emeğin, yeteneğin, özverinin karşılığı ekranda Muhteşem Yüzyıl'dır. Kanuni'nin, kaltline fetva verilen can şehzadesinin ölüm fermanının ellerinde ateşe dönüşünün şiirsel anlatımını özleyeceğim. Her bir hüzün sahnesine yüklenen masalsı betimlemelerini ekranda arayacağım. Senaryo detayına girerken senasistlerden ( Rahmetli Meral Okay ile başlayan) hep masalcı diye bahsettim, çünkü masal örüntüsünün bu kadar kuvvetli olduğu çok az yapım bulursunuz. Görsel efektlerin akışını, müziğin şiddetli nameleri ile besleyen kaç yapım var ya da olacak mı ?  

Geri sayım başladı ve son 3 bölüm bizi bekliyor,4 sezon süren masalının sonuna geldik! Daha da acıtan, kanatan, hüznün dibini göreceğimiz, vakarın acının yanında solda sıfır olarak kalacağı sahnelere hazır olun! Kanuni için başlayan "şehzadeni seç" sınavının son hüznü ekranlarda olacak.  İzleyenlerin göz kırpmadan izlediği, Çarşamba gününe demir atmamıza sebep olan Muhteşem Yüzyıl, 11 Haziran Çarşamba gecesi son kez ekrana gelecek.  Bu veda Muhteşem Yüzyıl için son olacak, yerine seveceğim kim olacak? Tarihi dizi seyrederken Muhteşem Yüzyıl'ın gölgesinden kurtulabilen yaşadı demekten başka çare bulamıyorum!

 Çıta çok yükseldi, seyircide bunu bekleyecek, dilerim Muhteşem Yüzyıl dizisi diğerlerine bir ders olmuştur ve en azından aynı başarıyı yakalayacak yapımlar izleriz. Timur Savcı o kadar mükemmel bir yapıma imza attı ki haklı olarak bu muhteşem yapımın gölgesinin altından sıyrılıp, güneşe ulaşmak için çok çabalamak lazım! 

Hayatta çabanızın boşa gitmemesi dileği ile...

 

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..