Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl Kösem'e şok ceza!

Muhteşem Yüzyıl Kösem'e şok ceza!
 

Star'ın 1.5 Milyon TL'lik bölüm başı ücret ödemesine rağmen gereken verimi alma konusunda inanılmaz sıkıntı yaşadığı Muhteşem Yüzyıl Kösem'in başı dertten kurtulmuyor. Oyuncu kadrosu olarak çok önemli bir ekibe sahip olmasının avantajını yaşamasını beklediğimiz dizinin TOTAL'deki kabus sonuçların, ekibin ve kanalın eteklerini tutuşturmuştu.

Bu konuda ne olacağına, nasıl düzeleceğine dair kara kara düşen ekibe bir şok da RTÜK'ten geldi.

Dizinin geçmiş bölümlerinde ''oğlunun öldürüleceğini anlayan Halime Sultan’ın, Şehzade Mustafa’yı saraydan kaçırdığı ancak yakalanıp zindana atıldığı'' bir sahne vardı hatırlarsanız. Bu sahnelerin izleyici tarafından eleştiriye maruz kaldığına dair haberle yapılırken, RTÜK tarafından şikayet kapsamına alındığı ortaya çıktı.

RTÜK tarafından bahsi geçen bu sahnenin yaklaşık 7 dakika sürdüğü ve duygusal şiddete kadar varabilecek bir seviyede olduğuna dair bir rapor hazırlanmış. Bu raporda şöyle ifadelere yer verimiş :

''Bu sahnelerin ekrana getirildiği yayın saati dikkate alındığında, küçük bir çocuğun en çok güvendiği aile bireylerinden birisi olan abisi tarafından öldürülmek istenmesini çağımız koşullarında çocukların anlaması mümkün olmadığından, çocukların ailesine olan güveni zedeleyecek unsurlar taşıyan bu yayın; çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar olup korumalı saatlerde, koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz.”

Yani ekrandaki sigaranın hatta sigara lafının biplendiği bir yayın yapısı olan RTÜK'ün buna takılmasına şaşırdım. Tamam çocukların anlamayacağı hatta korkabileceği bir sahne olabilir. Ama dizinin hikayesi ve tarihi akışın içerisinde yer alan bir olayı da göstermek zorundasınız. Zaten çocuklar neden Muhteşem Yüzyıl'ı izler onu da anlamış değilim. İnternet ve telefon manyağı olmuş bir nesil Muhteşem Yüzyıl'ı falan izlemez. Kaldı ki, anne babasının bile izlemediği programı küçücük çocuk neden izlesin ki?

Adamlar zaten reytingten darbeyi yemiş, Beren Saat'i, Hülya Avşar'ı, Cihan Ünal'ı bile dizinin izlenmesine yardımcı olamamış. Böyle sahneler koyacaklar ki, ufak bir heyecan olsun da izleyici gelsin sevgili RTÜK'cüler !

Bu kadar buluttan nem kapacağınıza, şu ''ekran soytarılarına'' bir çare bulun bence. Onlar gündüz vakti kötü örnek olmuyorlar mı çocuğa? Bu çocuklar bu tipleri görüp korkmuyorlar mı sizce?

Bence o kuşakta korku ihtimali daha çok. Oraya da aynı uyarıları ve cezaları verin hadi.

Ver(e)meyeceksiniz değil mi?

Başka sorum yok vallahi.

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..