Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '13

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl sezon sonuna giderken Muhteşem Kanuni!

Muhteşem Yüzyıl sezon sonuna giderken Muhteşem Kanuni!
 

Kanuni kadar kararlı duruyordular


Günlerdir klavyelerime dokunmadan başka işlere vakit harcadığım için konumuza yeterince vakit ayıramadım. Gündeme bomba etkisi ile düşen Taksim Gezi Parkı eylemleri öyle bir patladı ki ekranları per-perişan ederken dünyanın da eksenini değiştirdi. İşte bu eksen değişimi esnasında Taksim Gezi Parkı, ünlülerin yeni adresi oldu. Ama hayat devam ediyor ve günlerden Muhteşem Yüzyıl günüdür!

Muhteşem Yüzyıl dizisi yavaş yavaş sezon sonuna giderken gerçekten bazı karakterler tek tek sona doğru gidiyor ve sevdiğimiz ünlüler bir bir Muhteşem Yüzyıl dizisinde kendi finallerini yapacaklar. Şehzade Mustafa için zor yıllar başlarken, Şehzade Mehmet de hastalıktan dolayı ölecek ve diziye veda edecek. Muhteşem Yüzyıl, Hürrem ve Rüstem Paşa’nın entrikalarının en güçlendiği tablolarla karşımıza gelecek. Mahidevran'a Hürrem, Hürrem’e Mahidevran oyun oyun içinde! Meraklılarına bu konuların tarihi gerçekleri için yazdığım yazılara beklerim. Gerçekleri diyorum çünkü senaristlerin tarihe çok da sadık kalmadan yazdığı bir tarih masalını izlemekteyiz.  

Bazılarının senaristlere ver yansın ettiği gibi ben kızmıyorum. Nedenine gelince! Bu bir masal benim için ve oyunculukların gücü, dekorun ihtişamı, sahnelerin kuvveti için seyrediyorum. Benim gibi 45 ülke de bu sebepten seyrediyor bu Muhteşem diziyi…

Ama o kadar eleştirenler oldu ki acımazsınca vur emri verilmişçesine davalar açıldı, engeller kondu diziye. Bitireceksin ya da kendine geleceksin tavrında ‘’benim ecdadım böyle değildi!’’ dendi. En çok baskıyı, yasağı, davayı, sansürü Muhteşem Yüzyıl yaşadı. Seyretmek istemeyenin kanal değiştirmek yerine eleştirmeyi, hakaret edip ( ki bana dizi hakkında yazdıklarımdan dolayı eden çok oldu)yermeyi amaçlayarak seyredenler oldu. Görevlerini unutanlar dizi yönetmeni, senaristi gibi Muhteşem Yüzyıl’a yön vermeye direttiler.

Artık eleştiriler öyle yerlere vardı ki ‘’gözünün üstünde kaş var’’a bile geldi. Şimdi Türkiye dünyanın eksenini yerinden oynatırken haliyle sadece bir oyuncu olmadıklarını fark ettirip, bizim aramıza da karıştı Muhteşem Yüzyıl oyuncuları.Hemen akabinde Muhteşem Yüzyıl ekibi Taksim Gezi Parkı eylemine destek verdi. Grev kararı alan ekip Taksim Meydanı’na giderek eylemcilerin yanında yer aldı. Dizinin oyuncularından Serkan Altunorak, Muhteşem Yüzyıl ekibinin destek ziyaretini Twitter hesabından duyurdu. Altunorak şöyle yazdı: “Muhteşem Yüzyıl oyuncuları ve set ekibi olarak bugünki çekim programını iptal edip Gezi Parkı’na gidiyoruz.”

Aslında ilk günden itibaren protestolara destek veren Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’di.  Halit Ergenç, Facebook sayfasından “Bu olayı çözebilecek tek bir yol vardır. Ben yaptım oldu ve olacak tavrından çıkıp bu insanların neyi neden istediğini dinlemek ve bu isteklerin dikkate alınacağı demokratik bir platform oluşturmaktır. Bir insana düşündüğünüz ve bildiğiniz en büyük iyiliği yapmayı isteyebilirsiniz ama o insan bunu sizin yapmayı düşündüğünüz şekilde ya istemiyorsa o zaman ne olacak? Lütfen bu şiddeti durdurun ve görmeye, dinlemeye ve anlamaya başlayın.”diye ayrıca bir açıklama yapmıştır.

Amaçları doğa ve çevreyi korumak başlığı ile başlayan ama artık Türkiye’yi baskıdan uzaklaştırmak olan ünlüler; Taksim Gezi Parkı'ndan dün de ayrılmadı. Halit Ergenç'ten Deniz Çakır'a kadar birçok ünlü; ‘’Biz halk olarak buradayız’’ dedi ve herkesi sağduyuya çağırdı. Vatandaşla dayanışma içerisinde olan sanatçılar; yardım çadırına da bol bol malzeme desteği yaptı. "Greve çıktılar" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını da dile getiren oyuncular; "Biz, ağaçların kesilmemesi, çevre ve doğa için buradayız" dedi. Ünlü isimler, ardından da ortak bir basın açıklaması düzenledi. Hep bir ağızdan okunan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Her türlü şiddetin bir an önce durması, herkesin birbirini anlamaya çalışması ve bugünden sonra barışçıl bir ortam için adımların bir an önce atılması için Gezi'deyiz. Taksim'de kalmış son yeşil alanın içine; yıllarca önce yıkılmış Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesini istemediğimiz için Gezi'deyiz..."

Taksim Gezi Parkı; ünlülerin ikinci adresi oldu. 7 gündür buradan ayrılmayan sanatçılar; dün etrafta şenlik havası yarattı. Yaşanan şiddet olaylarını kınayan ünlü isimler; her gün daha da kalabalık bir halde Gezi Parkı'ndalar. Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Deniz Çakır, Selma Ergeç, Rıza Kocaoğlu, Cansu Dere, Hümeyra, Keremcem, Can Bonomo, Selen Seyven, Mustafa Alabora ve Haldun Dormen; parkta yerini alan isimlerden sadece birkaçıydı.

Sanat dünyasının önde gelen isimleri Taksim Gezi Parkına akın etmeye devam ediyor. Mehmet Ali Alabora Tuncel Kurtiz, Beyazıt Öztürk daha bir çok ünlü eylemcilere destek amaçlı Gezi Parkında göstericiler ile beraber yürüyüş ve gösterilere katıldı

Medyatik haberlerle sık sık eğlence mekanlarında görmeye alışık olduğumuz ünlü isimler, bu kez Gezi Parkı'ndaki eylemlerde boy gösterdi. Özgü Namal, Azra Akın, Can Bonomo, Rıza Kocaoğlu, Onur Akay,Yıldız Çağrı Atiksoy, Cemal Hünal, Feridün Düzağaç, Koray Candemir, Öykü Karayel, Öykü Çelik, Nez, Murat Eken ve daha pek çokları önceki gün Taksim ve civarındaki eylemlere katıldı.

Ama bana göre en Muhteşem cevap Muhteşem Yüzyıl setinin Kanuni eşliğinde Taksim Gezi Parkı eylemine katılmaları. Sanki Halit Ergenç ,canlandırdığı Kanuni gibi ve ekip arkadaşlarının orada olması ‘’bu dünya kimseye kalmaz’’demek gibiydi.

Bütün sanat adına sahnede, perdede yer alan ve bu eyleme katılan sanatçıların, aslında halktan biri olduğunu kanıtlarcasına yaptıkları hareketten dolayı beğeniyi hak ettiklerini düşünüyorum.

Konumuza geri dönersek hayranları üzecek bir haber ile de karşınızdayım aslında Meryem Uzerli'nin adı hem jenerikten hem de basın bültenlerinden çıkarıldı. Sezon finali yapacak olan Muhteşem Yüzyıl'ın son 2 bölümü 'Hürrem Sultan'sız olacak.

Yeni sezonda da yeni Hürrem Sultan'ın Vahide Gördüm olması bekleniyor haberimi de sizlerle paylaşmıştım. Son sahne olarak Vahide Gördüm’ün yüzünde son bulan sahne ile diziye sezon finali yapmaya hazırlandı Muhteşem Yüzyıl. Bu da iyi bir taktik bence çünkü alışık oldukları Hürrem’in yerine gelecek oyuncunun kim olduğunu bilip, role yakıştı mı diye bekleyenleri çok olacaktır. ayrıca Vahide Gördüm’ün en az Meryem Uzerli kadar iyi ve sevilen bir Hürrem olacağı kanaatindeyim. Umarım yanılmam…

Hayatta umudunuzun bitmemesi dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459?fref=ts

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..