Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

19 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Müslümanlar ne yapıyor?

Müslümanlar ne yapıyor?
 

Dünyanın neresinde bir Müslüman ülkesi var ise orada gözyaşı var, kan var, yoksulluk var. Müslümanlarda bir problem var. Galiba Müslümanlar ya dinin emirlerini anlayamıyorlar, ya da çıkarlarıyla örtüşmediği için anlamazlıktan geliyorlar ki İslam ülkelerinde yaşayan Müslümanların kaderi hep bir birine benziyor. “Tekbir” diyerek, “Allahuekber” diyerek bir birbirilerini öldürüyorlar. Batılı devletlerde bu durumdan ziyadesiyle faydalanıp insan hakları adına, demokrasi adına, hürriyet adına tepelerine çöküyor, çöktükleri ülkelerin de kaynaklarına kendi belirledikleri şartlarda da el koyuyorlar.

Mısır, Suriye, Irak, Myammar’da masum insanlara acımasızca yapılan saldırılar, dünyaya televizyon kanalları tarafından naklen yayınlanırken İnsan haklarının savunucu Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama bu vahşeti durdurma girişimlerinde bulunmak yerine GOLF oynayarak çocuklarıyla denizde yüzerken; katliamı yapanlara itidal çağrısında bulunuyor.

İşin bir başka acı tarafı ise; kendi baskıcı rejimlerini sürdürebilmek için, sözde Müslüman ülkelerden Katar, Suudi Arabistan, B.A.E. Zalim Sisi ve taraftarlarına daha çok masum insanı öldürsün diye para yardımında bulunuyorlar. Zalim Sisi’ye para ve silah yardımını kesmeye kalkışan batılı ülkeleri de dolaylı yollardan tehtid ediyorlar.

Almanya Başbakanı Angela Markel’in Lideri olduğu Hıristiyan Birlik Partilileri gurubunun Dış Politika sözcüsü   Mısır’ın şu anki yönetimine siyasi desteğin çekilmemesinden yana, Mısır’ın çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek yardımların devam etmesi yönünde görüş bildiriyor ve devam ediyor “Mısır’da asker demokrasiyi öneldi ama İsrail’in güvenliği konusunda Müslüman Kardeşlere göre Mısır Ordusu daha güvenilir muhatap oluğundan desteklenmelidir”  diyor.

Amerika ve Avrupa’nın  Enerji devleri Müslüman ülkelerin yer altı zenginliklerine el koymuş, harıl harıl petrol çıkarıp para kazanırken Müslümanlar da birbirilerinin ciğerlerini çıkarıp gözlerini oyarak geleceklerini yok etmeye çalışıyorlar.

Hülasa;  İnsan hakları, demokrasi savunucuları olan Amerika ve Avrupa ülkeleri kendi çıkarları yanı sıra İSRAİL’in  güvenliğini düşünürken, “Müslümanlar Ne Yapıyor” “ALLAHUEKBER” diyerek namaz kıldığı  camiyi içinde ki cemaatiyle birlikte bombalıyor. Düne kadar aynı çatı altında yaşadığı komşusunu gözünü kırpmadan boğazlıyor.

Allah yardımcıları olsun.

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..