Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Mustafa Denizli'nin yeni heyecanları ve Rize

Mustafa Denizli'nin yeni heyecanları ve Rize
 

Türk futbolunun en değerli yerli Teknik Direktörlerinden birisi olan Mustafa Denizli’nin bir PTT Birinci lig takımı olan Rizespor’la 1.5 yıllık anlaşma yaptığı haberini TV de  okudum. Doğru olmasını diliyorum ama nedense bence çok önemli olan bu haber spor medyasında fazla ilgi çekmiş değil.

Oysa, Mustafa Denizli gibi  sırasıyla Galatasaray,  Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı şampiyon yapan bir T.Direktördür ve bu kariyere sahip başka bir T.Direktör de yoktur. Yıllarca Milli takım T.Direktörlüğü cabası.

Mustafa Denizli  İzmir’lidir. Yıllarca  şampiyonlukta iddiası olmayan Altay takımında solaçık oynadı. Oynadığı dönemin en gözde futbolcularından biriydi ve kimse de onu İstanbul arenalarına getirememişti. Futbolunun son yılında İstanbul’a geldi ve Galatasaray’da 1 sene oynadıktan sonra yine aynı takımda önce Jupp Derwall’in yardımcılığını, sonra da Galatasaray’ın Teknik Direktörlüğünü başarıyla yaptı.  Sonra Fenerbahçe ve sonra da Beşiktaş ve hepsinde de başarılı.

Peki bu kadar önemli bir kariyere sahip olan bir M.Denizli Rize’de ne arar?.

Mustafa Denizli’nin kariyerindeki 3 büyükler başarısı yanında  arada sırada Süper  ligde olmayan takımları çalıştırma gibi maceraları da vardır. 3 büyüklerde ara verdiği dönemler hep öyle yapmıştır.  Örneğin Almanya’ya gitmiş 2.ligden Aaachen isimli bir takımı çalıştırmıştır.

Türkiye’de  yine 2.ligde olan Manisapor’u çalıştırmıştır.  Kocaelispor’un Süper ligde hocalığını yapmıştır ve arada 2 defa da İran Persopelis takımını çalıştırmıştı.

Mustafa Denizli  futboldan uzak kalmayı pek sevmiyor. Heycansız kalmayı da.

İstese 1.ligden herhangi bir takımı çalıştırabilirdi fakat o hep yeni heyecanlar arıyor. Onun Fenerbehçe’ye gelişi de, Beşiktaş’a gelişi de hep ‘’nöbetçi’’ T.Direktör olmuştu. Yani ‘’kurtar bizi baba’’  pozisyonları…M.Denizli’nin zor durumda göreve çağrılmasının sebebi hep şampiyonluğu kurtaran T.Direktör farkıydı.  Kendisini,  bunca başarısına rağmen, başarılı bulanların yanında hala  şanslı  olarak görenler vardır.

Futbolculuğunu ancak son yılında Galatasaray’a gelişi  onca yıl istendiği ama gelmediği İstanbul’da da oynama arzusundan, Fenerbahçe’ye gelişi tekrar büyük taraftarı olan bir takımın heyecanı ve kariyerine Galatasaray’dan sonra Fenerbahçe’yi de şampiyon yapmak, bu takımı şampiyon yapan ilk T.Direktör olmak, Beşiktaş’a gidişi de  bu takımın küçüklüğünün sevgilisi olduğunu söylemesinden kaynaklanmaktadır.

Geçmiş kariyeri, doğru zamanlamalarla, doğru yerlerde olduğunu gösteriyor.

Mustafa Hoca’nın Rize’yi seçmesinin altında da  bu yeni heyecanlarını bulmak mümkün. Parayla, pulla bir ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Karadeniz’in bu şirin kentinin coşkulu ve futbolu seven insanı ile bütünleşme, o kentin sevgilisi olma arzusu ile yeni ufuklara yelken açmıştır.  Açıkcası Rize’nin ona, onun da bence bu heyecanı yaşab,lmek için  şu an Rize’ye ihtiyacı var.  Rizespor’un teklifini onaylamasının sebebi budur.

PTT 1.ligini devamlı izliyorum.  Hiçbir takım puan farkını açıp uzun haftalar önde gidemiyor. Çok çekişmeli maçlar oluyor.  Çok mücadeleli maçlar oluyor fakat maçlar kalitesi  yeterli değil. Daha ziyade kondisyon güce hitap ediyor. Pek fazla yıldız futbolcu yok.  Buna karşın, sistem ve taktik eksikliği var gibi.

İşte o yüzden bu ligin daha kaliteli hocalara ihtiyacı var. Hep aynı hocalar her sene başka takımları çalıştırıyor.  Geçenlerde Fenerbahçe’de  Mustafa Denizli’nin yardımcısı olan Oğuz Çetin Boluspor’u çalıştırmaya başladı.  Şimdi de Mustafa Denizli’nin Rizespor’u çalıştırmaya başlaması şüphesiz bu lige ayrı bir heyecan ve kalite getirecektir. Mustafa Denizli  diğer önemli hocalara da bu yolu açmış oluyor.

Rizespor her yıl lige Süper lige çıkmaya en büyük aday olarak başlar ama bir türlü çıkamaz.  Oysa her zaman iyi bir potansiyele sahiptir. Hatırlayın, geçen sezon  da son 2 maçta kaybetmişti Süper ligi. Bu sezon da iyi başladı ama peş peşe puan kayıpları ile biraz geriye düştü. M.Denizli  tecrübe ve kalitesiyle bu farkı kapatıp, bu kentin desteğini de arkasında hissederse, sezon sonunda  bu takımı Süper Lig’e taşıyacak bir futbol adamıdır.

''Mustafa Denizli’nin Rizespor’da ne işi var?'' . Diyenler için yazdım bu yazıyı. Rize’li olmadığım halde, şimdi sabırsızlıkla Rizespor’un maçlarını izlemeyi bekliyorum.  Mustafa Hoca’yı saha kenarında görmeyi bayağı izlemişiz.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..