Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

Mustafa Kemal'in CHP'si

Mustafa Kemal'in CHP'si
 

Kuvayı Milliye Ruhu


Eskiyen yüze tokatlar iniyor ardı ardına. "Sam" yelleri, yakıcı saman alevlerine döndü. Yalayıp geçiyor şimdilik. Samanlık tutuşacak gibi... Ya da ben öyle düşünüyorum. 
 
Ve Sam Amca yeni yüzler arıyor sanki. Terörist besleyen bir Türkiye’nin kendisine de zarar verebileceğini biliyor. Birilerini deliğe süpürmenin zamanının geldiğini düşünüyor sanırım. 
 
Belki de bir önlemdir. Olur ya Türkiye uyanır. Atar uyuşukluğunu üstünden ve sosyal demokrasiyi denemeye kalkar. Çağırıp pışpışlamanın zararı olmaz, sosyal demokrat parti başkanını. 
 
Hani bunları anlarım da bu parti başkanının, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayını, Sam Amca’nın kulağının dibinde açıklaması neyin nesidir? “Sizin desteğiniz olmadan Türkiye’de iktidar olunamayacağını anladım. Bakın, sizin adamınızı aday yaptım. Sorun çıkaracağımı düşünmeyin. İyi bir müttefik olabiliriz. Seçimlerde desteğinizi bekliyorum.”  mesajı mıdır? 
 
Bu yetmezmiş gibi Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti; Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu, ABD’deki cemaat derneklerini çatısı altında toplayan; Turkic American Alliance'ın Başkanı Faruk Taban ve diğer yöneticileriyle birlikte kahvaltı yapmışlar.
 
Afiyet olsun(!) ama bu kahvaltıda neler “yediklerini” çok merak ediyorum doğrusu. Daha açığı, bu dernek yöneticilerinin, CHP heyetine neler yedirdiğini(?)…
 
“Yeni CHP” bu mu Allah aşkına? 
 
“Yeni CHP” buysa Mustafa Kemal’in CHP’sine dönülür; yola onunla yürünür. CHP; önünde sonunda, aslına dönecektir; dönmelidir. İçerisindeki emperyalizm tutsaklarını kusacaktır; kusmalıdır. Tabanında bu potansiyel vardır kuşkusuz. 
 
Keşke, “Sosyalist bir parti kurulur, onunla yürünür.” diyecek koşullar olsaydı. Ne yazık ki o koşullar yok. 
 
Mustafa Kemal’i küçümsediğim sanılmasın. Onun antiemperyalist duruşu, bizim meşalemizdir. Biz sosyalistler, bu meşaleyi asla bırakmayacağız. En azından benim, Türkiye sosyalizmine bakışım, o meşalenin aydınlattığı noktadan başlar. 
 
Bu yüzden, “Yeni CHP” uydurmacılığından vazgeçilip Mustafa Kemal’in CHP’sine sahip çıkılmalıdır. Kuvayı Milliye temelinde yeşeren CHP’ye… 
 
Kuvayı Milliye ruhu olmadan ne bağımsızlık ne özgürlük ne de sosyalizm gerçekleşebilir. Kaldı ki yakın hedef sosyalist devrim değil; bağımsızlık, özgürlük ve laik cumhuriyetin yeniden hayata geçirilmesidir.
 
Bu da “Yeni CHP”nin işi değildir. Herkes aklını başına toplasın! Özellikle de Sam Amca’dan ve Gülen Cemaatinden medet bekleyen CHP kurmayları… 
 
Mustafa Kemal’in kemiklerini sızlatmak, kimsenin hakkı da haddi de değildir. 
 
Haydar Bibinoğlu
 
 
Toplam blog
: 71
: 774
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Emekli Öğretmenim. Anadolu Üniversitesi, AÖF, Eğitim Önlisans Programı mezunuyum. İlgi Alanım: Si..