Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

23 Aralık '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Mutfağınız İçin Leziz ve Pratik Bilgiler

Mutfağınız İçin Leziz ve Pratik Bilgiler
 


* Kek ve kurabiye yaparken içerisine koyacağınız taze meyvelerin, hamurun dibine çökmemeleri için, meyveleri biraz una buladıktan sonra hamura eklemelisiniz...


* Balık kokusunu bulaşıklarınızdan çıkartmak için, yıkama suyunun içerisine 1 yemek kaşığı kahve telvesi atın ve bol su ile durulayın...


* Taze fasulyeleri ayıklayıp bol suda haşlayın... 1 adet soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun, içerisine biraz kırmızı toz biber, tuz ve haşladığınız fasulyeleri ekleyin, 10-15 dakika daha kavurduğunuz fasulyelerin üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın...


* Milföy hamurlarının ortasına 1 yemek kaşığı çilek ya da vişne marmelatı koyarak dikdörtgen şekilde katlayın. Hazırladığınız hamurların üzerine bıçakla 2-3 adet çizik atın ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz...


* Taze ekmekleri kolayca kesebilmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin. Sonra hemen kurulayın ve bıçak sıcakken ekmekleri dilimlemeye başlayın. Bu şekilde muntazam dilimler elde edeceksiniz...


* Marine edilmiş beyaz peynir hazırlamak için, peynirleri küçük küpler halinde doğrayın ve cam kavanoza yerleştirin. Kavanoza 4 diş sarmısak, 2 dal taze biberiye, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber ve üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz...


* Haşlanmış sebze hazırlarken, sebzeleri kaynayan suyun içerisinden çıkarttıktan hemen sonra soğuk su dolu bir kaba atın. Böylece sebzeler renklerini kaybetmeyecek ve daha diri görüneceklerdir...


* Zeytinyağlı havuç hazırlamak için; 1 kilo havucu ince şeritler halinde doğrayın ve tencereye dizin. Su ve tuz ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve limon gezdirin. Maydanoz ile süsledikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz...


* Çaydanlığınızın içerisinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, içerisine biraz sirkeli su koyun ve 15 dakika kısık ateşte kaynatın...


* Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2-3 diş dövülmüş sarmısak ve bir miktar tuzu karıştırmak suretiyle hazırlayacağınız salata sosunu, haşlanmış brokoli ya da karnabahar gibi sebzelerin üzerine dökerek, lezzetli sebze salataları hazırlayabilirsiniz...


* Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için; 1 adet bayat ekmeği ıslatın ve ufalayın. 2 adet soğanı küçük küçük doğrayıp ekmeklere ekleyin. İçerisine 1 yumurta, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek iyice yoğurun. Köfte şeklinde yuvarlayıp kızgın yağda pişirebilirsiniz...


* Dolmalarınıza farklı bir tat katmak için, dolma harcının içerisine kızarmış ya da haşlanmış kestane ekleyebilirsiniz. Kestane, dolmanıza farklı ve şahane bir lezzet verecektir...


* Ispanak yemeği yaparken, salça koymadan tüm malzemelerini çiğ olarak tencereye atın ve 1 su bardağı su ekleyerek pişirin. Salçasız ve daha az sulu olan bu ıspanak yemeğinin üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz...


* Çay saatlerinize lezzetli açmalar hazırlamak için, 1 paket yaş maya, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı şeker, tuz ve aldığı kadar unu yoğurun. Hamuru mayalandırmak için 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru açma şekline getirip, üzerine yumurta sürün ve 200 derecelik fırında pişirin.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..