Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

23 Mart '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Mutfakta Pratik Ustalık

Mutfakta Pratik Ustalık
 


& Kayısılı roka salatası için, 1 demet rokayı ve 2 adet domatesi doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyerek harmanlayın. 4 dilim tavuk jambon, 10 adet kuru kayısı ve 1 yemek kaşığı kuru üzüm ekleyerek bekletmeden servis yapın...


& Peynirli sos için, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı rende beyaz peynir, 3 sap ince kıyılmış yeşil soğan, bir tutam ince kıyılmış dereotu, bir tutam tuz ve karabiber küçük bir tencerede pişirilir. Blender ile pürüzsüz hale getirdiğiniz bu sosu makarnalarla birlikte servis edebilirsiniz...


& Domatesli borani için, 3 çay kaşığı sıvı yağda 3 adet biberi kavurun. Üzerine 6 adet rendelenmiş domates, 2 tatlı kaşığı pirinç, 2 diş sarımsak ve 1 çay bardağı su ekleyerek 10 dakika pişirin...


& Zeytinyağlı kuşkonmaz için, bir miktar zeytinyağı koyduğunuz tavaya 12 adet haşlanmış kuşkonmazı dizin. Üzerine halka şeklinde kesilmiş limon dilimlerini dizip, şeker, tuz ve birkaç diş sarımsak ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin ve soğuk servis yapın...


& Kabuklu bademlerin kabuğunu kolay soymak için, kaynar su dolu bir kabın içerisinde 15 dakika bekletin. Bu işlemden sonra bademlerin kolaylıkla soyulduklarını göreceksiniz...


& Kahvaltılık peynir kızartması için, 250 gram hellim peynirini küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir kapta, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 yemek kaşığı galeta ununu karıştırın. Peynirleri bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın...


& Brokoli kızartması için, yarım kilo brokoliyi çok az haşlayın. Haşladığınız brokoliyi önce una, sonra sarısını ve beyazını birlikte çırptığınız yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz...


& 6 su bardağı tavuk suyunu kaynatın ve üzerine ıslatılıp süzülmüş 1 çay bardağı irmik ekleyin. 2 yumurta sarısını yarım limon suyu ile çırptıktan sonra çorbaya katıp 5 dakika kaynatarak ocaktan indirin ve blenderdan geçirin. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirebilirsiniz...


& Avokado sos için, 2 avokadonun çekirdeklerini çıkarın ve tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun. Bir kapta avokado içi, 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 kaşık mayonez ve 1 bardak yoğurdu iyice karıştırın. Bu lezzetli sosu et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz...


& Meyveli kup için, 200 mililitre sıvı krema, 250 gram yoğurt ve 3-4 yemek kaşığı pudra şekerini katı kıvama gelene kadar blenderla çırpın. Kuplarınızın altına bisküvi koyun ve hazırladığınız kremayı üzerlerine dökün. Çilek ve kivi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz...


& Şeffaf bir misina ipinin üzerine gelişigüzel aralıklarla renkli cam boncuklar dizin ve güneş gören bir pencerenize asın. Pencereye güneş vurduğunda evinizin duvarında meydana gelen renk oyunlarına hayran kalacaksınız.


06.04.2011

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..