Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

27 Ocak '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Mutlu bir ilişkinin 10 kuralı

Mutlu bir ilişkinin 10 kuralı
 

Artık ilişkiler zorlaştı, mutlu bir beraberliğe sahip olmak zor, onu devam ettirebilmek ondan da zor. Listemizde , mutlu bir beraberliğe sahip olabilmenin kurallarından bahsediyoruz. Nacizane….  

10- Kendinizi de Onu da Biraz Salın Gitsin 

Bir ilişki yaşıyor olmanız , günün 24 saatini beraber geçirmeniz anlamına gelmiyor. Herşeyde olduğu gibi burda da bir denge kurmanız çok önemli. Birlikte vakit geçirmekten ne kadar hoşlanıyor olursanız olun, herkesin sevdiği bir hobisi olması önemli. Sizin böyle bir hobiniz yoksa da en azından karşınızdakinin bir hobisi olmasına saygı gösterin. Ayrı geçirdiğiniz zamanların sonunda herdefasında sizi daha çok özlemiş olarak yanınıza geleceğini de unutmayın . 

,  






9-Empati Kurun 

 

Maalesef çoğu kez empati kurmayı hiç beceremiyoruz. Bunu başarabilen insanlar , hayatlarında yaşadıkları ilişkilerde bir okadar mutlu olmayı başarabiliyor. Mesela sevgiliniz o gün normalde olduğundan çok sinirli ve size sebepsizce bağırıyor. Ozaman biz ne yapıyoruz? Hemen karşı saldırı, daha çok bağıralım ki aman altta kalmayalım değil mi? Oysaki bir ilişki de herzaman 1 kişi bağırmaz , gün gelicek onun yaşadıklarını anlayarak siz susacaksınız , gün gelicek o. Ama burda da yine yapılan empatinin çift taraflı yapılıyor olması önemli tabiki. 

8- Süprizler Yapın 

 

Sevgi ilgi ister, beslenmek ister. Seviyorsan , seviliyorsan ee tamam bu hep böyle mi gidecek yani?? O nasıl olsa yanında , hep yanında mı kalacak sanıyorsan yanılıyorsun . Çaba göstermek gerekiyor bir ilişkiyi oturtmak , oturttuktan sonra da devam ettirebilmek için. Bir çok ilişkinin en başında birbirlerine süprizler yapan insanlar , bir süre sonra birbirleri için hiçbir çaba harcamamaya başlıyorlar. Sonuç hüsran tabiki. Demiştim ya en başında sevgi emek ister , yoksa solar gider…





7-Başbaşa Zaman Geçirmek Önemli 

 

Ne kadar yoğun olduğunuzun bir önemi yok. Sevgilinize zaman ayırmalı, onun isteklerine karşı duyarlı olduğunuzu ona göstermelisiniz. Başbaşa geçirilen bir akşam yemeği, ya da beraber sinemaya gitmeniz bile yeterli…





6-Açık Olun  

 

Sevgilinizin yaptığı bir davranıştan dolayı kızgınsanız , bunu sakın içinize atmayın . İçinize attığınız herşey , katbe kat büyüyerek ona geri dönecektir . Bu yüzden canınızı sıkan şeyleri sıcağı sıcağına konuşun , açık olun ki dağ dağa küsmüs dağın haberi yok olayına da düşmeyesiniz :)







5-Sinirlerinize Hakim Olmayı Öğrenin 

 

Sabır sabır sabır… Bir ilişkinin insana kazandırdığı en önemli erdemlerden biri kuşkusuz sabırlı olmaktır. Sevgilinize karşı açık olun diyorum ama bodozlama olayın üstüne giderek de bağırıp çağırmanın kimseye bir yararı olmayacaktır. Önce derin nefesler alın , o anda ondan nefret ediyorsanız da , bunu kavga sırasında ona söylemenin bir luzümu yok. Nasıl olsa geçecek, bu yüzden ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun !
 

4-Birlikte Gülün  

 

Bir çiftin , başbaşa kimseye veya birşeye ihtiyacı olmadan gülüyor olması bence mutlu bir ilişkinin en önemli kurallarından bir tanesi.









3-Onu Düşündüğünüzü Gösterin 

 

Kadınlarda erkekler de düşünülmek ve düşünüldüğünü görmek ister. Bu değişmez kaide ve mutlu bir ilişkinin değişmez kuralıdır. İlgi göstermek için de illaki büyük organizasyonlar yapmanıza gerek yok. Yanınızda otururken onun saçlarını okşamak bile onu sevdiğinizi gösterecektir.









2-Onu Değiştirmeye Çalışmayın 

 

Dilinizde tüy bitti değil mi? Biraz daha az içki içsen , arkadaşlarıma karşı biraz daha kibar olsan vs… bu liste uzar gider… Tehdit ettiniz, yalvardınız, sevgiyle yaklaştınız ama olmadı değiştiremediniz değil mi? Çünkü siz karşındakini değiştirme gücüne sahip değilsiniz. Önce bunu bir kabul edin… O istemediği sürece , kısa vadede küçük değişiklikler yaratabilirsiniz ama huylu huyundan vazgeçer mi? Geçer aslında… ama sadece o isterse! Onu olduğu gibi kabul edin. Bazı özelliklerini sevmiyor olabilirsiniz, ama onu değiştirmek , onu o şekilde kabul etmekten çok daha sancılı olacaktır. Mutlu ilişkilerin sırrı , karşındakini olduğu gibi kabul etmekten geçiyor.




1-Ona Sevdiğinizi Söyleyin 

 

Uzun süreli ilişkiler, yeni başlayan ilişkiler gibi değildir . Artık sevgiline sevdiğini söyleme gereği hissetmez insan. Nasıl olsa karşındaki biliyordur bunu. Ama insanız işte , herkes sevildiğini duymak ister. Sadece göstermek de yetmez üstelik . Hem göstereceksin hem de söyleyeceksin… 

www.listemiste.com 

 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..