Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '21

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Mutlu Cinselliğin Sırları

   Cinsellik mutlu bir evliliğin temel gereksinimidir, fakat cinselliği yapmış olmak için yapmak temel gereksinimi karşılamak anlamına gelmez, ki bu oran özellikle uzun süreli evliliklerde oldukça yüksek. Evlilikte aşkın ve tutkunun bitişine sebep olan monoton cinselliğin esasen türlü faydaları var fakat bu yazımda faydalarından ziyade sizin cinselliğinizi nasıl monotonluktan kurtarıp daha tutkulu daha keyifli daha sağlıklı yaşayabileceğinizin yollarından bahsedeceğim.

   1.Penisin erekte olması, vajinanın ıslanmış olması ne kadının ne erkeğin cinselliğe hazır olduğu anlamına gelmez bu yüzden sevişmeden önce partnere uyarılıp uyarılmadığını sormak, uyarılmak için nelere ihtiyacı olduğunu öğrenmek, erojen bölgelere daha fazla dokunmak, beklentilerin konuşulması, ön sevişmenin uzun tutulması size doyumlu cinselliğin kapılarını aralayacaktır.

   2.Kadının cinsel doyuma ulaşmasının yolu duygusal yönden sevildiğini arzulandığını değerli olduğunu hissetmesi gerek. Eğer sevişeceğiniz günün sabahında eşinize kaba davrandıysanız, onu incittiyseniz telafi etmediyseniz o gece eşinizle doyumlu bir cinsellik yaşamanız neredeyse imkansız.

   3. Türkiye de özellikle kız çocuklarının yetiştirilmesine bağlı olarak cinsel ihtiyaçların, beklentilerin dile getirilmesi epey zor. İşte bu yüzden kadınlar cinsel birliktelik esnasında talep etmekle ilgili zorluk çekeceğinden, erkeklerin kadınların yaptıklarını gözlemlemesi ve aynısını ona yapması uygun olabilir. Elbette ki cinsel iletişimin artması birinci tercihimizdir. Taleplerin, kaygıların rahatlıkla dile getirilmesi ve reddedilmesi gibi..

   4. Erkekler uyarılması seviyeleri arttıkça daha sert ve daha hızlı davranırlar halbuki kadınlar özellikle klitoral uyarılması esnasında daha yavaş hareketler hoşlanırlar.

   5. Cinsel doyuma ulaşmak bilinenin aksine boşalmaktan geçmiyor, elbette boşalmakta bunun bir parçası fakat ön sevişmenin uzun tutulması, boşalmaya fixe olunmaması, ön sevişme esnasında hislerin karşılıklı olarak paylaşılması her iki taraf içinde eşşiz bir haz sunacaktır.

   6. Cinsellik her zaman fiziksel haz için gerekli değildir. Bazı zamanlar duygusal olarak haz almak, partnerle bir olmak, yakınlığı arttırmak, sevildiğini ve arzulandığını hissetmek için de gereklidir.

   7. Erken boşalma günümüzde birçok erkeğin ortak sorunu, bunun için türlü yöntemler denense de bu yöntemler eğer cinsel terapi değilse çoğunlukla çiftlerin cinsel doyuma ulaşmasının önünde büyük engel. Erken boşalmayı denetim altına almak için erkeğin sonuca değil sürece adapte olması, pelvik tabanını gevşek tutması, yavaşlaması uygun olacaktır. Elbette cinsel terapi ile de bu süreyi 30 dakikaya çıkarması çift için en iyi yöntem olacaktır.

   8. Erkekler bir kere boşaldıktan sonra refrektar döneme girerler yani cinsel açıdan duyarsız oldukları döneme. Kadınlarsa aynı cinsel döngü içerisinde birden fazla orgazma ulaşabilirler. 

  9. Cinselliğinizi monotonluktan kurtarmak için rutinin dışına çıkın. Farklı yerlerde sevişin, farklı pozisyonlar deneyin, farklı rollere girin, partnerinize erotik mesajlar atın. Unutmayın bu partnerle yıllarca sevişmeyi düşünüyorsanız tutkuyu diri tutmanız şart.

 

Sevgiler

Uzman Klinik Psikolog/Cinsel Terapist

Gülçin Keskin

www.gulcinkeskin.com.tr

 
Toplam blog
: 52
: 141
Kayıt tarihi
: 16.01.18
 
 

Uzman Klinik Psikolog Gülçin KESKİN Evlilik&Çift ve Cinsel Terapist ..