Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Mutlu yıllar efendim…

Mutlu yıllar efendim…
 

Bir yıl daha bitip yeni bir dönem başlıyor. Yeni bir yıla giriyoruz. Aslında neresi yeni bir yıl? Yarının bu günden ne farkı olacak, belli değil. Hiç bitmeyen hayallerimiz, amaçlarımız, beklentilerimiz bu tür günlerden bir medet ummamıza neden oluyor.

Başka bir pencereden bakalım isterseniz. Bitmekte olan yıl bize neler verdi? Veya bizden neler aldı götürdü. Millet adına utanılacak kararlarla bitirdi iktidar bu yılı. En son asgari ücret kararı buna bir örnek. İşçinin yararına davranmadığı için eleştirdiğimiz Türk – iş’in bile muhalefet şerhi koyduğu anlaşma sonuç olarak asgari ücretle çalışan çok büyük çoğunluğumuzun ücretleri işveren oyları ile hükümetin de kabulü ile belirlendi. Aslında bu ayıp bile bütün yıla yeterdi. Burada bütün yıl yaşadığımız ayıpları yazacak değilim. Herkes biliyor. Daha doğrusu, okuma ve düşünme özürlü olmayan herkes.

Girmekte olduğumuz yıl bize neler getiriyor? Asıl sorun burada. İktidar enerji pompasını halkın cebine iyi dayadı. Emiyor da emiyor. Çok tatlı geldi ki, bir türlü çekmiyor. Niyeti de yok. Mazot, benzin derken küçük kardeşleri gaza da zam geldi. Bir yandan bu soygun devam ederken bir yandan da seçimlerde oyları götürmek için 50 milyar dolar pompalanacak. Seçimlerin arkasından hemen emilmeye başlanacak. Bakalım yıllardır aynı ninni ile uyutulan necip Türk milleti yine uyuyacakmı.

Sözün özü hareketli ama bir o kadarda ilerisini etkileyecek bir yıl bizi bekliyor.

Mutlu yıllar efendim…

Gemlik. 2010-12-30

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..