Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '17

 
Kategori
Psikoloji
 

Mutluluğun Doğru Adresi

Mutluluğun Doğru Adresi
 

Penceremden bir gün… Evet, bakınca sanki her şey aynıymış gibi geliyor. Aynı yol, aynı ağaçlar hatta arabalar bile aynı. Ama oysa ki her şey o kadar farklı ki. O sokaktan geçen insanlar, düşünceler, mutluluklar, dertler ve daha birçok şey.

Şu son zamanlarda hani yüz yılın hastalığı kanser falan deniliyor ya bana göre yaşarken ölü olmak asıl yüz yılımızın hastalığı. İnsanlar o kadar somut yaşar oldular ki gözleri ev, araba,yat,kat derken duyguları görmez oldu. Ve böylece etrafımızı nefes alan ama hissetmeyen gözlerini hırs bürümüş insanlar kapladı. Ama unuttuğumuz şu var ki sağlık, huzur, mutluluk bunlar parayla sahip olunamayacak güzelliklerdir. 

Küçük bir çocuğun kedi severken ki mutluluğunu ve ya bir annenin bebeğini ilk defa kucağına aldığı andaki o huzuru maddiyatla karşılayabilir misiniz? Elbette ki hayır. Öyleyse kalp gözümüzü açıp hayatımızdaki bir şeyleri değiştirmeliyiz. En basitinden şükretmeyi, parayla saadet olmayacağını öğrenmeliyiz. Böylece mutlu bir hayata sahip olabileceğimize inanıyorum. Öyleyse mutluluğu başka şeylerde aramamıza gerek yok çünkü mutluluk içimizde başlar!

 

 
Toplam blog
: 3
: 143
Kayıt tarihi
: 28.06.17
 
 

y ..